Malmö körde över Almtuna!

Det gjorde man verkligen under tisdagens hemmamatch i Malmö arena. Almtuna hade visserligen 9 ordinarie spelare borta, men ändå. Frederik Storm inledde målskyttet när han efter drygt 6 minuters spel stänkte in sitt 12:e mål för säsongen. Jens Jakobs ökade sedan på till 2-0 innan den 1:a perioden var över. I den 2:a kom sedan målexplossionen. Joey Tenute satte 3-0, sedan kom 4-0 av Nisse Andersson. Minuten senare gjorde Jens Jakobs sitt 2:a mål för kvällen fram till 5-0 och innan perioden var över hade Jeremias Augustin gjort sitt 1:a mål för säsongen, trots att Almtuna tagit timeout och bytt målvakt. ut med Bengtsberg och in med Salin. Man längtar nog skapligt mycket tills Honken är tillbaka mellan stolparna där i Uppsala, för i den 3:e perioden gjorde Björn Svensson 7-0, innan Almtuna till slut kunde tröstmåla. Mikael Hage reducerade och sedan fastställde Frederik Storm slutresultatet 8-1 med sitt 2:a mål för kvällen. 8-1! Det var utklassning i Malmö arena den här kvällen...

Vita hästen - Asplöven 4-1

Västerås fortsätter att vinna och klättrar sakta men stadigt uppåt i tabellen. Numera befinner man sig på 5:e plats i tabellen, med 1 match mindre spelad än lagen framför. Vid seger där kan man klättra förbi Rögle upp på 4:e plats. Så jämnt är det i denna serien. det var inte länge sedan man huserade i botten av tabellen och krigade för att undvika kval neråt. Nu är det 11 poäng ner till Timrå under sträcket. 11 ganska sköna poäng känner man nog i Västerås.

Just Timrå tog en direkt nödvändig seger på Hovet, inför drygt 3000 åskådare, och passerade därmed Oskarshamn i tabellen, som nu är sist. Timrå har sedan 1 poäng upp till Björklöven ovanför sträcket, som i sin tur bara har 2 poäng upp till AIK. 1 poäng framför Gnaget hittar vi både Asplöven, som börjar bli riktigt indragna i det där, och Södertälje, som är på väg åt andra hållet i tabellen, nämligen uppåt. Detta efter ännu en klar seger. Senast var det 5-1 mor Vita hästen och nu var det 4-0 mot björklöven. Totalt 9-1 på 2 matcher. Det är ganska bra facit för SSK, som nu har 4 poäng upp till Almtuna och Bofors där över sträcket.

Bofors, som egentligen helt ologiskt fick med sig 2 poäng från matchen mot Rögle. det var rögle som dominerade totalt inledningsvis, men det var BIK som gjorde 1-0. Sedan kom också 2-0 och 3-0 innan den 1:a perioden var slut. Helt ologiskt sett till matchen. Rögle visade dock stor moral och kunde i sista perioden hämta upp 4-2 till 4-4 och trots allt få med sig 1 poäng från Karlskoga, vilket man ändå ska vara nöjda med efter 0-3 i 1:a perioden.