Förlust mot Skellefteå

Lite publik på plats när svenska mästarna Skellefteå kom på besök till Tegera arena, bara 5245 åskådare, vilket tyvärr är riktigt dåligt för att vara Leksand i SHL.

Det var också Skellefteå som kopplade greppet om matchen, när man fick ett tidigt powerplay, vilket dock inte resulterade i mål, men det gav ändå ytterligare tyngd åt bortalagets spel och Leksand fick mest försvara sig, även om man stack upp på sina kontringar, då man definitivt inte var chanslösa.

Skellefteå skulle dock ta ledningen, när Daniel Widing blev serverad och inte gjorde några misstag framför Alsenfelt, som nu var tillbaka i mål, och det var 0-1 till bortalaget.

Kvitteringen skulle dock vara oerhört nära några minuter senare, men Markus Svensson hade marginalerna med sig och trots spel 5 mot 3 kunde Leksand inte kvittera och det var 0-1 efter den 1:a perioden.

I den 2:a hade hemmalaget en puck som nästan dansade på mållinjen och ett läge där Kähkönen bara skulle läggga in pucken i öppet mål, efter att svensson var helt bortspelad, men inte ens då ville pucken in i nät för hemmalaget. Det ville sig helt enkelt inte den här kvällen och det kändes litegrann som att vara tillbaka i början av säsongen, när marginalerna definitivt inte var med de blåvita. Då var det visserligen betydligt mer krisartat än vad det var nu, men det var ungefär så matchen såg ut. Leksand gjorde absolut ingen dålig match och man hade sina lägen, även om Skellefteås lägen var fler och ännu vassare, men man hade inte marginalerna med sig. Det hade Skellefteå, som istället kunde göra 0-2, vilket också var ställningen efter 2 spelade perioder.

I 3:e perioden kontrollerade Skellefteå händelserna väldigt bra. Inte så att man dominerade spelet totalt, men man hade hela tiden koll på vad som hände och lät inte Leksand skapa sina jättechanser. Istället var det Patrik Sakrisson som kunde fastställa slutresiltatet, 0-3, bakom Oscar Alsenfelt.

Nej, det var ingen bra match för de blåvita. Eller jo, det var det, men Skellefteå var bättre. En helt okej match skulle jag nog säga att det var, men man får inte in pucken på de lägen man skapar, vilket Skellefteå får och därför vinner man också matchen.

I övrigt gick det såhär:

Brynäs - Linköping 1-2 str
Färjestad - Modo 3-2 str
Luleå - Frölunda 1-0
Växjö - HV71 3-2

Sämsta tänkbara resultat för Leksand alltså, i och med att alla lag närmast framför tog poäng. Luleå tog 3, Färjestad och LHC 2 och så brynäs och Modo 1. Inte alls bra.

Helt ologiskt fick Brynäs med sig poäng från matchen mot LHC, som fortsätter att ha fruktansvärt svårt på bortaplan. Här hade man, läs noga nu, 0-24 i skott i 1:a perioden, men ändå 0-0 i matchen. I 2:a kunde man ändå ta ledningen, men när Brynäs mot slutet plockade Starkbaum så kunde man kvittera. Helt totalt orättvist sett till matchen, men ja, för 2:a matchen i rad har Brynäs en jävla tur med sig. Först i lördags, mot Leksand, då man var helt utspelade till en början, och så nu mot LHC, då man hade 0-24 i skott i 1:a perioden...

Färjestad dominerade också stort i den 1:a perioden hemma mot Modo, men fick inte in pucken. Istället var det Modo och Gustav Possler som kunde ta ledningen med 0-1, en ledning som stod sig väldigt länge, men så fick Färjestad in kvitteringen och kunde sedan också göra 2-1. Ett resultat som såg ut att bli slutresultatet, men med 1:50 kvar att spela kunde Gustav Possler på nytt ta sig fram och sätta 2-2 i nät bakom PW i Färjestadskassen. Färjestad fick sedan med sig bonuspoängen på straffar.

Efter 6 raka förluster kunde luleå till slut också vinna. Matchens enda mål kom i den 2:a perioden och den förlusten för Frölunda innebär att Skellefteå fortfarande är serieledare och t.o.m. drygar ut avståndet ner till FHC.

Växjö hade inte gjort mål på 6 hela perioder, 2 hela matcher, innan kvällens match mot HV. Det var också HV som till slut kunde ta ledningen i en mycket jämn historia, inför fullsatta läktare i Vida arena, men så kom äntligen ett mål för Växjö. Efter 8 perioder och drygt 8 minuter utan ett enda mål. Kvitteringen satt i nät bakom Gustav Wesslau och några minuter senare snirklade Robert Rosén sig igenom hela HV och kunde sätta 2-1 för Växjö bakom en olycklig Wesslau.