Alsenfelt räddade poäng åt Leksand!

Leksand stod under lördagen för en riktig krigarseger. Stor bidragande orsak till segern var Oscar Alsenfelt. Han motade 48/49 skott och hade därmed en räddningsprocent på fantastiska 97,96%! Man kan nästan säga att han på egen hand tog laget till 2 poäng.

Leksand fick en flygande start på matchen, då Brian connelly av alla människor stänkte in 1-0.

Frölunda blev lite tagna på sängen där, men ju längre perioden gic, ju mer tog man över spelet. Skottstatistiken 4-13 säger det mesta där. Frölunda dominerade spelet, men Oscar Alsenfelt var än så länge felfri och trots denn stora Frölundadominansen var det ändå 1-0 på tavlan efter 1:a perioden.

I den 2:a fortsatte matchen på precis samma sätt som i den 1:a perioden. Frölunda dominerade spelet fullständigy, spelade långa stunder ut Leksand totalt. 5-16 i skott fortsätter där att tala sitt tydliga språk, totalt 9-29 i sott efter 2 spelade perioder och till slut fick också Alsenfelt kapitulera. Andreas Jonsson satte 1-1 bakom Leksandskeepern, en ställning som också stod sig efter den 2:a perioden.

Även den 3:e perioden innehöll total Frölundadominans, men Alsenfelt fortsatte att storspela. När det blev 1-1 i mitten av den 2:a perioden var det nog många med mig som trodde att Frölunda skulle vinna matchen. som leksingarna hade kämpat och slitit, men till slut orkade man inte stå emot längre. risken fanns då att motståndet skulle vika ner sig fullständigt och att Frölunda då skulle segla hem 3 poäng, men så blev inte fallet. Leksand fortsatte att kämpa och slita, inte minst Alsenfelt, som stod för några helt makalösa räddningar. Det var nästan Frölunda för hela slanten, vilket också den totala skottstatistiken 15-49 efter 3 spelade perioder skvallrar om. det var dock fortfarande 1-1 på tavlan, vilket gjorde att det alltså väntade sudden...

...Där tog det bara dryga minuten innan Tomi Sallinen slet sig fri. Han gjorde inga misstag, utan satte pucken distinkt i nät bakom Linus Fernström i Frölundakassen. Definitivt inte rättvist sett till matchen, men 2 poäng är alltid 2 poäng och i och med det lämnade Leksand jumboplatsen, såhär lagom till juluppehållet. Det skulle firas med någon öl efteråt, sa Alsenfelt till Cmore efter matchen.

I övriga matcher gick det såhär:
Skellefteå - Djurgården 3-2 str
Brynäs - Örebro 4-3 str
Luleå - HV71 4-5
Växjö - Färjestad 1-2
Linköping - Modo 1-2 SD

Tyvärr var det inga bra resultat för Leksands del och efter att Modo spelat klart i Linköping står det nu klart att de blåvita ändå, trots den där enorma krigarsegern och 2 poäng, får fira jul som tabelljumbo. Modos 2 poäng räcker nämligen för att passera Leksand på nytt.

Färjestad vann i Vida arena och Växjö fortsätter därmed att gå knackigt och man har hittills inte alls levt upp till det där favoritskapet man hade innan säsongen. Guldkandidat pratades det om då. Det tror jag inte ett dugg på nu. Då måste något radikalt hända i Växjö. För Färjestads del innebar de 3 poängen att man nu faktiskt bara är 2 poäng från en direktplats till slutspelet. Snacka om att man har ryckt upp sig här mot slutet.

Luleå var Leksands enda konkurent där nere i botten som inte tog poäng och som Leksand därmed knaprade in på. detta trots att Luleå gått fram till 4-2 med ungefär 11 minuter kvar att spela. HV tog då timeout och det hjälpte. Verkligen. Anton Bengtsson satte 4-3 och Teemu Laine satte kvitteringen. Med 2:30 kvar att spela fick sedan Luleå ett jätteläge att avgöra, då målskytten Laine visats ut för HV, men istället för 5-4 gjorde HV 4-5 i boxplay, när Patrik Carlsson åkte sig fri, gjorde inga misstag med Daniel larsson och 3 poäng var därmed ett faktum. Grym uphämtning av HV! En rejäl fight fick vi också se, mellan unge Emil Sylvegård och erfarne Jere Karalahti. Båda åkte på matchsttraff för det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0