AIK tog emot Bofors i Globenn

AIK tog idag emot Bofors i Globen, inför 7232 åskådare, en liten missräkning får man nog ändå säga. Globen tar drygt 13 800 åskådare. Här kom visserligen betydligt fler än vad AIK har haft tidigare under säsongen på sina matcher, men faktum är att det inte ens var bästa publiksiffran i Hockeyallsvenskan i höst. Det var mellan Malmö och Rögle tidigare under säsongen, och 7232 åskådare hade inte ens fyllt Hovet. så nja, en liten missräkning får man nog ändå säga. Man presentterade dock Conny Strömberg som nyförvärv mitt under matchens gång. Får se om han kan lyfta Gnaget från bottenträsket, där man fortfarande, i högsta grad, är indragna, särskilt efter att Bofors tog sin 8:e raka seger här, när ma vann matchen med 5-2. Det innebär att BIK är uppe på 3:e plats i tabellen och att AIK fortfarande är under det nedre kvalsträcket på 13:e plats. Matchen då? Ja, den tog AIK ledningen i efter drygt 3 minuters spel, men knappt 10 minuter senare kunde Bofors kvittera i spel 5 mot 3. Sedan gjorde man också 1-2 drygt halvvägs in i matchen, när jesper Olofsson stänkte in sitt 16:e mål för säsongwn. AIK replikerade dock omgående. 12 sekunder senare satt 2-2 i nät bakom Joel Gistedt i Boforskassen. BIK gjorde dock 2 snabba mål under periodens 2 sista minuter och hade därmed med sig 2-4 till den 3:e perioden. Det skulle jag säga var matchavgörande, för i 3:e kontrollerade man sedan i stort sätt bara händelserna och AIK hade inte kraft att komma tillbaka efter de dubbla smällarna i slutet av 2:a perren och BIK tog därmed 8:e raka segern.

Mora - Malmö 1-2

I Mora blev det dramatiskt värre. Unge backen i Malmö, Johan Ivarsson, kunde ge bortalaget ledningen drygt halvvägs in i matchen, en ledning som Mora kvitterade i 3:e perioden. 1-1 såg också ut att bli resultatet efter 3 spelade perioder, men med 9 sekunder kvar av matchen kunde Jens Olsson göra sitt 3:e mål för säsongen och därmed se till att Malmö fick med sig alla 3 poäng hem från Dalarna. Snöpligt för Mora...

I Västerås var nästan 5000 åskådare på plats för att se formsstarka VIK ta ännu en seger. Det gjorde man dock inte. Karlskrona såg till att bryta vinstsviten när man vände 1-0 till seger med 1-3. Dustin Johner gjorde sitt 17:e mål för säsongen när han gav hemmalaget ledningen, men med knappt 2 minuter kvar av mittenakten satt kvitteringen i nät bakom Jonatan Bjurö och dryga minuten in i 3:e perioden tog KHK också ledningen. Västerås pressade på för en kvittering mot slutet, men KHK höll undan och satte till slut 1-3 i öppen kasse. Skön seger för Karlskrona, som därmed befester sin 2:a plats i tabellen. En plats som VIK hade kunnat överta om man hade vunnit matchen. Nu gjorde man inte det och KHK är därmed alltså fortsatt serietvåa.

I Umeå hade Almtuna länge greppet om matchen, men när Löven plockade målvakten satt kvitteringen i nät och saningen var att 4-3 inte var långt bort i full tid heller. Efter kvitteringen såg Almtunaspelarna väldigt stirriga ut och hade ingen kontroll på någonting. Nu fick man iaf med sig 1 poäng och det ska man nog vara glada för, så som man uppträdde mot slutet av matchen.

Asplöven gjorde ett ryck i den 2:a perioden, då man gick från 1-1 till 4-1. Där stängdes matchen, även om Oskarshamn aldrig gav upp. Man fortsatte att kämpa och gjorde både 5-2 och 5-3, men närmre än så kom man inte. Asplöven avgjorde med 6-3 i öppen kasse och tog därmed 3 viktiga poäng i bottenstriden.

Det gjorde också Södertälje, som slog Timrå med 4-2, vilket innebär att Timrå fortsatt är sist i tabellen, fortfarande 3 poäng från Oskarshamn, som nu ligger närmst ovanför sträcket.

Slutligen bröt Vita hästen en förlustsvit när man hemmaslog Rögle med 3-1. Skönt för Hästen att få vinna igen. tror man hade 4 raka förluster innan dagens match. över sträcket.