AIK klättrar i tabellen

4:e raka segern kom när Södertälje besegrades under måndagskvällen och hastigt och lustigt är man plötsligt uppe på 9:e plats. För 1:a gången den här säsongen är man alltså uppe över det nedre kvalsträcket och fortsätter man i den hhär takten är man snart ett topplag i serien. Vem hade trott det för några omgångar sedan? Daniel Olsson-Trekulja gav Gnaget ledningen i den 1:a perioden, men Robin Press utjämnade för SSK med sitt 9:e mål för säsongen i den 2:a perioden. Christian Sandberg återgav dock ledningen till AIK och Joakim Hagelin ökade på till 3-1 i den 3:e perioden. Det hämtade sig aldrig SSK ifrån.

I övrigt gick det såhär:
Västerås - Almtuna 4-1
Bofors - Oskarshamn 4-2
Malmö - Björklöven 4-2

Malmö totaldominerade 1:a perioden mot Björklöven och kunde mycket väl ha stängt matchen där. Att det "bara" stod 1-0 kunde löven tacka Kevin Lindskoug för. Bortalaget lyckades också kvittera i slutet av perioden och i den 2:a tog man också ledningen. Några poäng blev det dock inte när Malmö gjorde 3-0 i sista perioden och vann matchen med 4-2. Det var verkligen i underkant kan man säga, för Malmö hade inte mindre än 6 ramträffar under matchen...

Västerås tog en skön seger mot Almtuna och Bofors slog Oskarshamn, som definitivt inte ligger bra till just nu. Man ligger näst sist på 36 poäng. Timrå har 35, men med en match mindre spelad. Risken finns alltså att IKO ligger sist efter 29 spelade omgångar...