Omgång 2

Linköping - Skellefteå 2-8
Färjestad - Växjö 1-6

Inget snack om saken. 2 solklara segrar.

Skellefteå hade 0-3 redan efter 10 minuters spel. Det är det snabbaste 0-3 i slutspelssammanhang någonsin. Det var 2-4 efter 1:a perioden och 2-7 efter 2:a perioden. Ingen rolig kväll alls för LHC. Man blev totalt överkörda av Skellefte. Det var klasskillnad. Helt klart.

I Karlstad var det hemmalaget som tog ledningen efter 5 minuters spel. Växjö kvitterade dock 10 minuter senare och i 2:a perioden gjorde först Alexander Johansson 1-2 efter 7:55 i 2:a perioden, 1:47 senare gjorde Robert Rosén 1-3 och 8 minuter senare gjorde samme Rosén 1-4 för Växjö. Han fullbordade sedan sitt hattrick 8:27 in i 3:e perioden och Rhett Rakhshani fastställde slutresultatet med sitt 1-6-mål.

Dessa resultat innebar att matchserierna såg ut såhär:

skellefteå - Linköping 2-0 i matcher
Växjö - Färjestad 1-1 i matcher

Omgång 3

Skellefteå - Linköping 4-1
Växjö - Färjestad 1-4

Här tog faktiskt LHC ledningen med 0-1 i den 1:a perioden. Markus Högberg höll emot enda in i 2:a perioden, då Jimmie Eriksson satte 1-1 i spel 5 mot 3 efter 3:27. Därefter blev det ett ställningskrig. Nästa mål skulle bli väldigt viktigt och det var hemmalaget som till slut skulle göra det. Viktor Arvidsson satte 2-1 med 9 minuter kvar att spela. Sedan satte Bud Holloway 3-1 efter 15:36 i 3:e perioden och så satte Oskar Sundkvist 4-1 i öppen kasse, efter att LHC satsat allt och plockat Högberg.

3:e matchen mellan Växjö och Färjestad, 3:e bortasegern. Precis som i 1:a matchen vann Färjestad i Vida arena. Robert Rosén fortsatte med sin fina form och satte 1-0 för hemmalaget efter drygt 10 minuters spel. Färjestad och Magnus Nygren kvitterade dock, minuten senare. Milan Gulas gjorde sedan 1-2 strax före powerbreaket i 2:a perioden oh sedan satte Rikard Wallin 1-3 och Patrik Lund satte 1-4, båda i öppen kassse.

Matchserierna såg då ut såhär:

Skellefteå - linköping 3-0 i matcher
Växjö - Färjestad 1-2 i matcher

Omgång 4

Linköping - Skellefteå 1-0
Färjestad - Växjö 1-2 SD

Sista chansen för LHC. Vinna eller försvinna. Då tog man chansen. Jonas Junland satte 1-0, 28 sekunder från paus i 1:a perioden. Det blev ocksså matchens enda mål. Markus Högberg klev fram och stod emot Skellefteås tryck hela matchen och höll nollan. Enormt starkt av LH-keepern. Kanske var detta just vad LHC behövde. En stabil insats rakt igenom, med en målvakt som spelar lugnt och stabilt och som verkligen kan vinna matcher. Att hämta upp 0-3 i matcher har dock inget lag någonsin gjort i svensk hockey. Ska LHC bli först med det?

4:e matchen mellan Växjö och Färjestad, 4:e bortavinsten och 4:e matchen där hemmalaget bara gör 1 mål. Det står alltså totalt 4-14 till bortalaget, efter 4 omgångar. Här var det återigen Växjö som tog ledningen, men Färjestad kunde kvittera och matchen gick till förlängning. Där var det en olycklig situation som skulle avgöra. En puck som studsade i plexit bakom Pettersson-Wentzel, som han inte hade en aning om var den var, men som Växjöspelare fick tag i och kunde slå in i öppen kasse. Irritation utbröt, både på isen och läktarna efter matchen. Spelarna började slåss rejält och publiken, de 7300 åskådarna i Löfbergs arena, buade ordentligt. Jag kan förstå irritationen hos hemmaspelarna när spänningen släpper och matchen är avgjord. att ett sådant riktigt "skitmål" ska avgöra, det är klart att man blir irriterad, särskilt i ett slutspel, men nej, slagsmål hör inte idrotten till, inte på det sättet.