SM-semifinalerna, omgång 1

SM-semifinalerna har nu dragit igång. Skellefteå ställs nu mot LHC och Växjö ställs mot Färjestad. Såhär gick det i den 1:a omgången:

Skellefteå - Linköping 3-0
Växjö - Färjestad 1-2

Skellefteå hade inga problem med Linköping, som inte lykades få hål på varken Skellefteås fina målvaktsspel eller deras tighta defensiv. Hemmalaget gjorde det mycket bra och lät inte bortalaget komma in på mål. man höll dem ute längs sargerna och gjorde LHC väldigt ineffektiva. En mycket rättvis seger för skellefteå.

Växjö, i sin 1:a semifinal i klubbens historia, tog ledningen i den 2:a perioden, till ett öronbedövande jubel. Man hade också 1-0 inför sista perioden, men där var det stopp. Färjestad vände matchen och kunde vinna med 1-2. Jag vet inte om man ska säga att det var rättvist, men totalt sett var det kanke det. Färjestad var det något bättre laget sett över hela matchen. Alltså ser matchserierna ut såhär:

Skellefteå - Linköping 1-0 i matcher
Växjö - Färjestad 0-1 i matcher