Tabellerna vecka 38

Så är då både SHL och Hockeyallsvenskan 2013/14 igång. Precis som förra säsongen tänkte jag sumera tabellerna varje vecka. Eftersom att Leksand numera spelar i SHL kommer den tabellen att hamna överst i inläggen, mer fokus kommer att ligga på den, men jag ska försöka ha kvar samma koll på Hockeyallsvenskan också.

Såhär ser iaf SHL-tabellen ut efter 4 spelade matcher:

1, Skellefteå 10p +5
2, Luleå 8p +7
3, Leksand 8p +1
4, Örebro 7p +5
5, Brynäs 7p +3
6, Modo 7p +1
7, Linköping 6p 0
8, HV 71 5p -3
9, Färjestad 4p -1
10, Frölunda 3p -5
11, AIK 2p -5
12, Växjö 2p -8

Att Skellefteå och Luleå ligger där uppe i toppen är ingen skräll. Att Leksand och Örebro ligger där uppe är däremot en liten skräll. Det går så klart inte att säga så mycket redan efter 4 omgångar, men faktum är att Leksand har 6 poäng ner till kvalseriesträcket. Fortsätter man i samma stil kan det bli en riktigt lyckad vinter. Jag tror dock man kommer få det svårt, liksom Örebro. Båda lagen har dock, helt klart, gjort en stark öppning av serien, där Leksand har slagit Färjestad borta med 3-2, vunnit på straffar hemma mot Modo med samma siffror och slagit just Örebro med 2-1. Örebro i sin tur har nollat HV hemma och tagit 2 poäng uppe i Skellefteå. Det är 2 riktigt fina skalper för Nerkelaget.

LHC och AIK har en match mindre spelad. Den spelas nu ikväll. Vinner LHC där, vilket oddsen talar för, då går man upp som serietvåa bakom Skellefteå. Vinner AIK lämnar man över kvalserieplatsen åt Frölunda. Både AIK och Växjö tror jag dock är lag som kommer ligga där nere i botten till slut. Växjös start på den här säsongen har, som vi ser, varit allt annat än bra. 2 poäng på 4 matcher och 5 poäng upp till Modo på 6:e plats, som har den sista direktplatsen till slutspelet. Det är ju nämligen så, om jag inte har nämnt det tidigare, att systemet har gjorts om litegrann till den här säsongen. Lag 1-6 går direkt till slutspel. Lag 7-10 spelar playoff i bäst av 3 om vilka 2 lag som ska ta de 2 sista slutspelsplatserna. Lag 11 och 12 spelar kvalserien. Det innebär att "ingenmansland" är borta och lag 9 och 10 får en chans att ta sig till slutspel, även om man hamnar 10 poäng bakom 8:an i serien. Positivt då för lag 9 och 10, men lite mer negativt för lag 7 och 8. Har man 2 dåliga matcher där, ja, då är man körd, trots att man kanske har slutat, som jag skrev, 10 poäng före 9:an i grundserien. Jag tror dock detta systemet gynnar Örebro och Leksand i år...

Den Hockeyallsvenska tabellen ser ut såhär:

1, Karlskrona 12p +17
2, Bofors 9p +6
3, Västerås 9p +6
4, Malmö 9p +4
5, Timrå 7p -1
6, Asplöven 6p -1
7, Södertälje 6p -3
8, Oskarshamn 6p -6
9, Djurgården 5p +4
10, Mora 5p +2
11, Björklöven 5p +1
12, Troja 4p -10
13, Almtuna 1p -11
14, Rögle 0p -8

Här har vi lite förvånande saker såhär i inledningen av serien. Som jag skrev ovan så går det så klart inte att dra några växlar efter bara 3-4 omgångar, men det börjar kanske utkristalisera sig litegrann så småningom.

Karlskrona höll nollan 3 matcher i rad. 0-6 uppe i haparanda, 4-0 mot Rögle och samma siffror mot Södertälje. Det är starkt. Grymt starkt och imponerande av KHK.

Bofors, Västerås och Malmö har alla 9 poäng.Det är inte mycket att säga om det.

Timrå har ryckt upp sig litegrann, efter 0-4 hemma mot just Västerås, och man har skrapat ihop 7 poäng under veckan, vilket ändå är ganska bra. Mer än vad det känns som, för det känns inte som att man har övertygat särskilt mycket. Man smyger med lite i det tysta så att säga.

Det är dock väldigt jämnt. Det är bara 2 poäng ner till Djurgården på 9:e plats. DIF har dessutom en match mindre spelad och vinner man den är man hastigt och lustigt uppe på den där 5:e platsen som Timrå just nu har.

I botten har det dock redan bildats en liten lucka. En lucka som dock kan täppas igen väldigt snabbt. Att Rögle ligger sist är uppseendeväckande. Inte bara det, man har 0 poäng och är därmed det enda laget utan poäng i serien. Man är dessutom 4 poäng från säker mark. Det går som sagt inte att säga något redan nu, jag är ganska säker på att Rögle kommer rycka upp sig, men starten man har fått av denna serien, den är helt klart inte alls bra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0