LHC körde över Leksand

5503 åskådare fanns på plats i Tegera arena under onsdagskvällen när Linköping kom på besök och man skulle få se ett LHC som totalt spelade ut Leksand, likt Brynäs i 1:a omgången, men snäppet värre.

Redan från start trampade LHC gasen i botten. Leksand skapade dock några halvbra chanser de med,men efter 11:58 kunde Simon Hjalmarsson ge bortalaget ledningen och därefter ökade bara LHC:s övertag i matchen. Det var LHC mot Oscar Alsenfelt. Alsenfelt spelade bra, precis som i de 4 föregående matcherna, men LHC spelade med fart, man spelade en hockey där hemmalaget helt enkelt inte hängde med. Det blev tydligare och tydligare ju längre perioden gick och med 2:46 kvar av perioden kunde Simon Hjalmarsson göra sitt 2:a mål för kvällen och LHC gick till pausvila med 0-2 på tavlan.

Den 2:a perioden fortsatte i samma stil. LHC åkte runt och gjorde lite som man ville. Man läste sönder hemmalaget, som inte kom till några vassare chanser över huvud taget, man åkte ifrån hemmaspelarna och i stort sett var det bara Alsenfelt som var bra. Riktigt bra vid ett par ingripanden, men vad hjälpte det när Chad Kolarik satte 3-0 i nät,drygt halvvägs in i matchen.

Luften gick ur hemmaspelarna ännu mer och det var egentligen ingen match där ute på isen. LHC lekte med Leksand och 0-4 kom med 5:21 kvar av perioden.

Vad som helst kan hända i hockey, det kan gå fort, men 0-4 mot ett grymt bra LHC, det gjorde att hoppet inte var jättestort inför sista perioden. Man ger dock aldrig upp och inget är kört förrän slutsignalen går, men för att något skulle hända var hemmalaget tvungna att göra något radikalt, för i de 2 inledande perioderna, då var LHC bättre på samtliga punkter. Man åkte skridskor mer effektivt, hade ett snabbare spel, såväl bättre offensiv som defensiv, ja, man var helt enkelt bättre, men som sagt, inget är omöjligt.

Tyvärr fortsatte matchen att rulla på i samma hjulspår, men plötsligt fick Leksand den där nödvändiga reduceringen. Den kom från ingenstans och det var Jens Bergenström som stänkte in 1-4 i nät bakom Christian Engstrand.

Glädjen blev dock kortvarig. Bara 12 sekunder senare gjorde Jonas Almtorp 1-5 för LHC och sedan gjorde bortalaget också 1-6 innan matchen var slut.

Inget att säga om det, LHC var helt enkelt bättre, på samtliga punkter den här kvällen. Bara att lyfta på hatten.

Efter 5 matcher har då Leksand alltjämt 8 poäng. Man har tagit poäng i 3 av de 5 matcherna. De 2 matcher man har nollat i har man dock blivit totakt utspelade i, vilket är lite oroande. Det finns dock där inne, spelet som ger poäng. Det såg vi mot Modo och mot Färjestad. Det gäller dock att plocka fram det, för sjunker man ner för långt, blir utspelade såhär i för många matcher, då blir det tufft. Oerhört tufft...

En leksing ger dock aldrig upp, vi kan göra det, tillsammans kan vi göra det!

Övriga resultat för omgången:
Brynäs - AIK 1-2 str
Örebro - Växjö 3-4
Modo - Frölunda 1-2
Färjestad - Skellefteå 3-4 str
HV 71 - Luleå 3-4

Örebro hade 2-0 efter 1:a perioden, tappade det och i sista perioden kunde Växjö sätta segerpucken i nät. Skönt för Växjö, som inte har haft nåågon bra start på säsongen. Inte bra för Leksand, som ju möter just Växjö imorgon.

Serieledande Skellefteå plockade yterligare 2 poäng i Karlstad, efter att hemmalaget haft 3-1 inför sista perioden, men där man inte lyckades knyta ihop säcken.

Det gjorde inte heller HV, som tog ledningen tidigt i matchen mot Luleå. Bortalaget vände sedan till 1-3, en ledning man sedan aldrig släppte och det var 3 poäng till Norrbotten.

Den kompletterande matchen för omgången i torsdags, den mellan AIK och Linköping, slutade 2-3 efter straffar, efter att AIK vänt 0-1 till 2-1 i 2:a perioden, men där LHC kunde kvittera i sista perioden och sedan också avgöra på straffar.