Leksand studsade tillbaka

Efter bottennappet mot LHC i onsdags var det här ett Leksand som kom ut stenhårt redan från start, trampade gasen i botten och snurrade upp hela Växjö till en början. Bergenström och Hersley hade varsin jätechans redan innan 2 minuter var spelade och efter just 2 minuter satt slutligen pucken i nät. Ryan Russell gjorde sitt 1:a mål i Leksandströjan, 1-0.

Leksand fortsatte att trumma på, efter att Växjö och Sam Hallam tagit timeout. Spelet jämnades ut en aning, men det var fortsatt Leksand som skapade flest och bäst chanser. Scott Munroe i Växjökassen var dock tät.

I 2:a perioden fortsatte Leksand att ösa på, men Växjö kom snabbt in i perioden och tog över tillställningen. Leksand blev lite passivt och när ett boxplay stundade efter ca 6 minuters spel, ja, då small det till bakom Alsenfelt i mål. Sebastian Eriksson stänkte upp den i krysset och det var kvitterat, 1-1.

Växjö hade fortsatt ett övertag i perioden, men Alsenfelt var bra med och såg till att det stod 1-1 efter 2 spelade perioder, trots flera bra lägen åt båda håll.

Leksand kom återigen ut starkt i den 3:e perioden och det här gången lyckades inte Växjö ta tillbaka taktpinnen på samma sätt som i den 2:a perioden. Leksand fortsatte att trampa på gasen,men Munroe var bra i mål och pucken ville inte in i nätmaskorna bakom honom. Istället var det Växjö som var grymt nära på att näta och avgöra matchen i slutminuten, när Alsenfelt var helt överspelad och man i princip hade öppet mål. På något sätt lyckades man dock missa och matchen gick till förlängning.

Till skillnad från de 3 ordinarie perioderna var det här en ganska tempofattig inledning av förlängningen. Inget av lagen skapade några större chanser, men efter drygt 2 minuters spel lyckades Patrik Hersley, efter fint förarbete av Mikael Johansson, sätta 2-1 i nät och segern var ett faktum. 2 härliga poäng till Dalarna.

Övriga resultat enligt följande:
AIK - Örebro 3-1
Linköping - Brynäs 5-4 SD
Skellefteå - Luleå 1-0
Modo - Färjestad 0-2
Frölunda - HV 71 4-0

Matchen i Skellefteå blev en lite märklig historia. Hemmalaget tog ledningen redan efter exakt 1 minut av matchen och sedan kom inga mer mål. 1-0 blev slutresultatet och Skellefteå rycker därmed i toppen av tabellen.

LHC tog ledningen i 1:a perioden. En ledning som Brynäs kvitterade i 2:a perioden, en period som var en ren målexplossion. 3-3 slutade den perioden och ni som är snabba i huvudet ser då att LHC alltså hade ledningen med 4-3 inför den sista perioden. Där kvitterade återigen Brynäs, men i sudden var det LHC som drog det längsta strået och vem avgjorde om inte Simon Hjalmarsson.

Örebro tog ledningen på Hovet, men AIK kvitterade ganska omgående och sedan vände man matchen och kontrollerade den in i mål.

HV har inte haft det lätt i inledningen av serien. Frölunda rivstartade här och hade 3-0 redan efter drygt halva 1:a perioden. en mardrömsstart för Jönköpingslaget, som aldrig lyckades resa sig från det och inkasserade ännu en förlust.