Krigarseger även i Karlstad!

Ny match, säsongens 2:a bortamatch, mot Färjestad, i Karlstad. En mycket tuff uppgift på förhand, där hemmalaget var tunga favoriter till segern. 7100 åskådare fanns på plats när de blåvita gästade Löfbergs lila arena.

Hemmalaget var det lag som skapade mest och bäst i inledningen. Man fick också powerplay, men Alsenfelt spelade bra även denna match.

Leksand fick även de ett PP, men inte heller där föll det några mål, även om powerplayspelet såg betydligt bättre ut än tidigare.

Efter avslutat powerplay fick man dock in pucken i nät bakom Taylor i FBK-kassen. Domarna ringde på målet, men det blev godkänt och matchens 1:a målskytt hette därmed Johan Ryno och det var 0-1 på tavlan.

I den 2:a perioden tog Färjestad över taktpinnen mer och mer. Leksand fick även spela 3 mot 5, efter att både Micke Johansson och Joonas Rönnberg åkt ut. Man gjorde det dock mycket, mycket bra, spelade med den där riktiga glöden och känslan, stod upp för varandra och klarade av det numerära underläget.

Färjestad fortsatte dock att trycka på och hade ytterligare ett jätteläge, vilket resulterade i att Kapstad tvingades ta en utvisning för att undvika en jättemålchans för hemmalaget. Mål blev det dock ändå. I det efterföljande powerplayspelet för hemmalaget kunde Pontus Åberg sätta 1-1 i nät bakom Alsenfelt, som annars hade varit briljant.

Leksands replik lät dock inte vänta på sig. Jens Bergenström såg till att göra sitt 1:a mål för säsongen och såg samtidigt till att Leksand återigen hade ledningen i matchen, drygt 12 minuter in i period 2.

Innan perioden var slut skulle dock 2-2 ha smitit förbi Oscar Alsenfelt. Ett riktigt snyggt mål i PP av Färjestad, där Rickard Wallin avslutade, mitt i slottet. Otagbart för Alsenfelt.

Sista perioden blev svängig. Det var chanser åt båda håll, men det var Leksand som skulle återta ledningen, 09:30 in i perioden, när Mikael Johansson drog iväg ett skott som gick i mål. 2-3 till bortalaget Leksand, vilket också skulle bli slutresultatet, trots att Färjestad tryckte på ordentligt mot slutet. Alsenfelt storspelade dock även denna matchen och det kommer behövas i vinter. Han kommer vara en stor nyckelspelare i detta laget under den här säsongen. 3 poäng i Karlstad är dock oerhört starkt och Leksand står därmed på 8 poäng efter 4 spelade matcher. Det får man ändå säga är en bra start av säsongen.

Ännu en strafförlust för Modo alltså.

Ännu en gång måste dock omgångens match ha gjorts av Örebro. Man imponerar storslaget. Leksand har också gjort det bra under veckan, men Örebro. 2 poäng uppe i Skellefteå och nu 3 poäng hemma mot HV och dessutom fick Henrik Lundberg hålla nollan. Grymt starkt och imponerande av ÖHK!

Inte lika imponerande av Växjö som har haft det svårt i inledningen av serien. 0-3 hemma mot Brynäs är inte snyggt.Ingen jätteövertygande match av Gävlelaget kanske, men man gjorde vad man behövde göra helt enkelt.