Krigarinsats mot Modo!

Dags för säsongens 2:a hemmamatch, där motståndarna var Oskar alsenfelts gamla klubb, Modo.

Det var också Modo som öppnade aningen starkare än hemmalaget, men efter 03:28 hade Jens Jakobs ett skott som tog klockrent i målramen bakom Linus Ullmark i Modokassen. Det var den bästa målchansen som föll i den inledande perioden. Båda lagen skapade några halvchanser, men det var en ganska uddlös och inte jätterolig match att titta på. Ingen av de båda målvakterna fick göra några jätteingripanden.

I den 2:a perioden tog det dock fart. Leksand ökade takten, satte mer och mer press på Modos backar, men Linus Ullmark var grymt säker i mål och växte nästan till ett spöke för de blåvita ju längre perioden gick. Hemmalaget spelade nämligen ut modo totalt, skapade chans på chans och det där osäkra Leksand som vi såg både i premiären mot Brynäs och senast mot Örebro, det var som borta. Man spelade ut hela registret, lurade upp Modospelarna till korvkiosken, åkte skridskor och spelade helt enkelt bländande. Att man inte hade ledningen efter 2 spelade perioder var enbart Linus Ullmarks förtjänst, för oj så han storspelade i mål. Hade han inte gjort det hade det både kunnat stått 1-0 och 2-0.

Nu stod det dock fortsatt 0-0, men Leksand fortsatte att trumma på i inledningen av den 3:e perioden. Då kom kallduschen. Modo gjorde 0-1. Christoffer Bengtsson kunde enkelt peta in pucken bakom Alsenfelt, efter att Leksand gjort en rejäl markeringsmiss som inte får ske på den här nivån.

Efter målet jämnade spelet ut sig i några minuter, men Modo backadehem litegrann och Leksand kunde återigen öka pressen och det var rejält, men återigen storspelade Linus Ullmark och räddade kvar Modo i matchen, trots att man hade ledningen.

Man skulle också utöka densamma. Med knappt 6 minuter kvar att spela fick Leksand ännu ett i raden av numerära överlägen. Istället kunde då Modo kontra och sätta 0-2 i nät bakom Alsenfelt. Ännu en kalldusch med andra ord och inte ett dugg rättvist sett till matchen.

Än fanns det dock tid kvar att vinka på. Knappt 6 minuter. Linus ullmark hade dock växt till ett enormt spöke för de blåvita, men så, med 15:58 på klockan kom Jacob Blomqvist fri med Ullmark och gjorde inga misstag. 1-2 var ett faktum.

Modo fortsatte att slå ifrån sig och Leksand fick ännu ett powerplay, med ca 3 minuter kvar att spela. Då hittade Gabbe Karlsson rätt och hela hallen exploderade i ett enormt jubel när 2-2 satt i nät bakom linus Ullmark, med 17:25 på klockan.

Modo fick dock ett jätteläge att ändå avgöra matchen med bara sekunder kvar, men Alsenfelt gjorde återigen en mycket stabil match i mål och såg till att sudden death väntade.

Där var det mycket Hawaiihockey, fram och tillbaka mwe målchanser åt båda hållen, kanske med en liten övervikt för Leksand. Inga mål föll doc och säsongens 1:a straffläggning väntade därmed.

Modo inledde densamma. Per-Åge Skröder missade.
Jens Jakobs var först ut för Leksand och han satte säkert pucken i nät bakom Ullmark.
Modos Mario kempe var näst på tur, men även han missade.
Därmed hade Patrik Hersley chansen att avgöra för Leksand. Det gjorde han dock inte. Han missade.
Tambulini, ett av Modos många nyförvärv den här säsongen, hade då chansen att utjämna igen. Missade han skulle Leksand vinna. Det gjorde han också. Han missade och Leksand tog därmed hem segern med 3-2 efter straffar och ytterligare 2 poäng var säkrade, något som egentligen borde ha varit 3 sett till matchen, men hockey är som vi vet inte alltid rättvist och 2 poäng hemma mot Modo är ändå starkt måste jag säga. Härligt gubbar!

I de övriga matcherna gick det såhär:
Luleå - Växjö 4-1
Skellefteå - Örebro 3-4 str
Brynäs - HV 71 3-4 SD
Frölunda - Färjestad 1-3

Luleå hade 1-0 efter 1:a perioden och sedan avgjorde man definitivt i sista genom mål av Johan Forsberg och Linus Persson. Växjö reducerade dock med knappa minuten kvar, men Luleå satte sedan den definitiva spiken i kistan.

Omgångens stora skräll är ju dock att Örebro går och tar 2 poäng uppe i Skellefteå. Nykomlingen mot svenska mästarna. Det borde inte vara så, men kanske var det ändå, en inställningsfråga hos hemmaspelarna? Faktum var t.o.m. att Örebro länge hade ledningen med 3-2. Skellefteå kunde dock kvittera i sista perioden, men det var Örebro som tog hem bonuspoängen efter att Tim Wallace och Johan Wiklander nätat på straffar för bortalaget. Enormt starkt måste man ändå säga!

I övrigt är det inte mycket mer att säga. Den sista matchen i omgången spelas nu ikväll, det är AIK - Linköping.