Också Hockeyallsvenskan rullar vidare och Karlskrona fortsätter att imponera stort. Såhär har det gått den här veckan:

Troja - Asplöven 0-4
Oskarshamn - Björklöven 4-3
Västerås - Bofors 3-1
Almtuna - Timrå 1-2

asplövens alla mål kom i 2:a perioden. Starkt också av Joel Lassinantti att hålla nollan nere i Småland, inför inte allt för mycket folk.

Oskarshamn tog ledningen mot Björklöven, men Löven replikerade några minuter senare. Oskarshamns svar kom dock omedelbart och man hade 2-1 med sig in i 2:a perioden. Där kunde dock Per Hållberg och Stefan Andersson se till att vända på steken för Umeålagets del och man hade nu 2-3 med sig in i sista perioden. Bara dryga minuten in i den perioden var dock ledningen borta och 10 minuter senare satt segerpucken i nät bakom Björklövens målvakt, andrew Raycroft.

Västerås tog ledningen redan efter 29 sekunders spel och tranatlanterna fortsätter att leverera. X-leksingen, Kevin Doell, nätade för hemmalaget och några minuter senare var det dags igen. Tony Romano satte 2-0 i nät bakom Justin Pogge. Bofors reducerade i 2:a perioden, men Luca Caputi satte spiken i kistan några minuter in i sista perioden. Snacka om att man har träffat mitt i prick när det gäller transatlanterna där i Västerås.

Timrå tar sin 1:a seger den hä säsongen, men övertygande var det inte.

Rögle - Troja 1-3
Asplöven - Malmö 5-3
Djurgården - Oskarshamn 7-2
Björklöven - Västerås 3-1
Bofors - Almtuna 5-2
Karlskrona - Södertälje 4-0

Karlskrona fortsätter alltså att imponera och det är stort. En målskillnad på 14-0 efter 3 matcher är inget annat än imponerande. 3 nollor i rad alltså, för laget som var toksist förra säsongen. Enormt starkt av KHK!

Bofors var överlägsna i 2 perioder. Sedan vaknade Almtuna och gjorde både 3-1 och 3-2. Man pressade på ganska bra för en kvittering, en kvittering som dock inte kom. Istället kunde Bofors göra 4-2 och sedan också 5-2 i öppen kasse. Tråkigt för Almtuna, som hade behövt de där poängen.

Björklöven såg till att Västerås inte hakade på karlskrona där i toppen av tabellen. Detta var Västerås 1:a förlust den här säsongen, men man var inte chanslösa, även om hemmalaget hade 2-0 redan efter knappt 5 minuters spel. Reduceringen kom i 2:a perioden och det blev spännande för en stund. Riktigt spännande, men 1:46 in i sista perioden gjorde Olof Mårs sitt 2:a mål för kvällen och satte därmed spiken i kistan för Löven, som därmed tog en efterlängtad seger.

Djurgården körde över Oskarshamn. 3-0 i 1:a perioden, 4-1 efter 2 perioder och slutligen 7-2. Inget snack om saken. Djurgården var bättre. Mycket bättre.

Asplöven tog lledningen hemma mot Malmö, men Malmö vände i 2:a perioden. Hemmalaget gav sig dock inte, utan vände tillbaka till 3-2 innan periodvila, det sista målet med knappt 1:30 kvar av perioden. Frederik Storm ville dock annat och kvitterade fram till 3-3, innan Emil Bejmo och Markus Fagerud kunde sätta spikarna i den Skånska kistan. Seger för Asplöven alltså, den 2:a i rad.

Rögle har haft det tungt såhär i inledningen av serien. Förlust mot SSK, förlust mot Karlskrona och nu förlust mot Troja. Inget vidare facit det för Ängelholmarna. Troja tog ledningen, men drygt 2 minuter in i sista perioden kom Rögles kvittering. Sedan kunde Zach Tarkir, engelsmannen i Troja, göra 2-1, ett mål som videogranskades länge, då pucken tog i ribban, studsade ner och sedan bedömdes ha varit innanför linjen. Lite tur för Troja, men tur ska man ha ibland. Det har Rögle inte haft i inledningen av den här säsongen. Man återfinns just ni på kvalserieplats neråt, tillsammans med Almtuna. Det är de enda 2 lagen som inte har tagit några poäng ännu. I toppen av tabellen har vi så klart Karlskrona, Bofors och Västerås. Tabellen haltar dock rejält just nu. Djurgården, Mora och Timrå har bara spekat 2 matcher, medan Troja, Asplöven och Oskarshamn har spelat 4.