Första trepoängaren för säsongen!

Dags för 2:a matchen av SHL-säsongen 2013/14 och 1:a bortamatchen.

Ett nykomlingsmöte i serien, där Leksand gästade Örebro och Behrn arena. En arena som man besökte även förra säsongen. Miljön var därmed känd för spelarna, men det var Örebro som öppnade matchen klart bäst. Oscar Alsenfelt var dock mycket stabil i mål och kom in i matchen på helt rätt sätt, när han fick göra några riktigt bra räddningar redan från start.

Istället var det Leksand som, precis som senast, kunde ta ledningen. Den här gången var det dock inte alls rättvist. Örebro hade ägt matchen totalt och detta var bara Leksands 2:a skott på mål. Ändå lyckades Kevin Kapstad göra sitt 1:a mål för säsongen, snyggt serverad av Jens Bergenström. 0-1 på tavlan.

Örebro fortsatte dock att ha det mesta av spelet, men Alsenfelt storspelade i mål, vilket han lär få göra ett antal matcher i vinter för att Leksand ska vinna. Han såg nu hursomhelst till att Leksand hade ledningen med 0-1 efter 1:a perioden, trots att Örebro öste på och var det lag som helt klart pressade på mest för ett ledningsmål såväl som en kvittering.

I 2:a perioden kom Leksand ut aningen starkare och hade några hyfsade lägen innan Jacob De La Rose åkte ut för en interference. Då ökade Örebrostryck igen, man pressade på riktigt bra och till slut kunde inte ens Alsenfelt stå emot och Daniel Sondell kunde trycka in kviteringen i nät. 1-1.

Leksand fick det tyngre och tyngre ju längre perioden gick. Örebro tog över mer och mer, sköt och sköt, men Alsenfelt var briljant i mål och trots att Örebro fick 2 lägen i powerplay så lyckades ma inte utnytja dem, även om det var bra nära, och 1-1 stod sig efter 2 spelade perioder.

1:54 in i sista perioden kunde Leksand återta ledningen, när Russell passade bibic den yngre, som drog pucken i målramen, varefter Jacob De La Rose fick tag i returen och 1-2 var ett faktum.

Örebro var dock fortsatt helt klart det spelförande laget och man skapade chans på chans, medan Leksand stack upp i kontringar och faktiskt hade ytterligare en ramträff, den 3:e i matchen. Tim Sandberg hade dock inte jättemyckrt att göra i Örebrokassen, vilket var allt annat än vad man kunde säga om Oscar Alsenfelt, men han gjorde det bra. Otroligt bra, släppte inga fler puckar förbi sig och Leksands 1:a seger den här säsongen, den 1:a i SHL, den 1:a på 7 säsonger i högsta serien var ett faktum, 1-2!

I de övriga matcherna gick det såhär:
Modo - AIK 3-1
Brynäs - Skellefteå 2-3
Linköping - Färjestad 3-2
HV 71 - Växjö 3-2 SD
Frölunda - Luleå 2-1

Jämna matcher överlag, rent resultatmässigt.

Modo hade 2-0 på AIK efter 2 spelade perioder, men AIK fick in en reducering med knappt 8 minuter kvar att spela. Sedan pressade man på, plockade Daniel Larsson med 3 minuter kvar, chansade, men istället kunde Mario Kempe och Modo sätta 3-1 i öppen kasse.

Mästarna från Västerbotten, Skellefteå, har en oerhört stark målvaktsuppsättning. Lite synd dock för Jocke Eriksson, som var så bra under förra säsongen, som nu troligen kommer få stå tillbaka för stjärnvärvningen, Henrik Karlsson. Denne Karlsson vaktade bortalagets kasse när Skellefteå gästade Gävle och Läkerol arena. Det var dock hemmalaget som skulle ta ledningen, 1:14 in i 2:a perioden. Skellefteås replik kom dock tämligen omgående, men Brynäs återtog ledningen, varefter Skellefteå återigen kvitterade relativt nära inpå. I sista perioden kunde Niklas Burström slutligen göra segermålet för bortalaget, som alltså vann med 2-3.

Färjestad hade 2-1 borta mot LHC inför sista perioden, men LHC vände och med knappt 5 minuter kvar att spela kunde Johannes Salmonsson sätta 3-2 i nät bakom Danny Taylor i FBK-kassen.

Växjö hade ocksåde ledningen inför sista perioden, men hV kunde kvittera och i sudden avgjorde man också, i kraft av William Karlsson.

Frölunda vände Luleås 0-1-ledning till seger med 2-1 på knappt 10 minuter.

I och med dessa resultat har samtliga 12 lag i serien plockat poäng. Serien toppas av Skellefteå, som är det enda laget med full pott än så länge, och i botten hittar vi just nu Färjestad med 1 poäng och Växjö med 2 pinnar. Leksand är just nu 7:a.