Säsongens störrsta seger och första trepoängaren i Tegera!

Det var dock Örebro som öppnade matchen bäst. Man skapade flera bra lägen i inledningen av matchen, men Alsenfelt var tät i mål och istället var det Leksand som kunde ta ledningen efter drygt 7 minuters spel. Jakob de La Rose slog in 1-0 för hemmalaget.

Man fortsatte sedan att trumma på, men Örebro var inte chanslösa. Man blixtrade till då och då, men i stort var det Leksand som styrde matchen, även om man fortsatt hade stora problem i powerplay, där Örebro enkelt kunde klara sig från baklängesmål.

Leksand fortsatte sedan att ösa på i 2:a perioden och satte också 2-0 i nät, när Micke Johansson kunde trycka in den bakom Tim Sandberg, i powerplay, efter lite kalabalik framför Örebrokassen.

Matchbilden stod sig alltjämt. Det var Leksand som skapade flest och bäst chanser, men Örebro blixtrade till då och då och hade faktiskt ett skottmässigt övertag. Leksand var dock betydlugt mer effektivt den här kvällen och 3-0 var ruskigt nära innan perioden var över, både när Edblom fick en fin macka serverad av Russell och när Jakob Blomqvist kom fri med Tim Sandberg, men den senare vann den duellen och vi hade fortsatt 2-0 på tavlan efter 2 spelade perioder.

Leksand öppnade sedan 3:e perioden på bästa möjliga sätt. Micke Johansson kunde knappt 25 sekunder in i perioden sätta 3-0 i nät bakom Sandberg, ett oerhört skönt mål.

Än var det dock lång tid kvar att spela och bortalaget hade absolut inte gett uppp. Leksand bjöd in dem i matchen litegrann, efter flera utvisningar och mycket boxplayspel. Till slut satt också reduceringen i nät bakom Alsenfelt. Nick Plastino tryckte in 3-1.

Leksand lät sig dock inte stressas över det. Man fortsatte att gnugg på och med knappa 8 minuter kvar att spelasattes spiken i kistan, när Johan Ryno kunde göra 4-1.

Resten av matchen spelades mest av, även om Leksand försökte gå för 5-1 vid några tillfällen. Matchen slutade dock 4-1 och det var säsongens första seger i ordinarie tid i Tegera arena och dessutom ssäongens största seger. Bra jobbat, blåvita krigare!

I de andra matcherna gick det såhär:
Luleå - AIK 5-2
HV 71 - Linköping 3-1
Skellefteå - Färjestad 3-4 str
Modo - Växjö 3-2 SD
Fröölunda - Brynäs 3-2

Frölunda - Brynässpelades redan i måndags, troligen för att det var något evenemang i Scandinavium idag. Jag har inte riktigt koll på det, men troligtvis var det så. Seger blev det hursomhelst för hemmalaget, trots att Brynäs gjorde både 3-1 och 3-2 i sista perioden. Frölunda höll dock undan hela vägen.

Luleå vann klart mot AIK, efter att ha gjort 4-0 i 2:a perioden.

Äntligen, äntligen lossnar det för HV. LHC lyckades reducera, men HV höll undan hela vägen och det var HV:s 1:a seger på typ 2 veckor eller något. Mer än välbehövligt för Jönköpingslaget. Dock var det en riktigt dålig publiksiffra i Kinnarps arena, när det var derby och allt. 6133 åskådare.

Färjestad var nära på att sno med sig alla 3 poängen hem från Västerbotten. Närmare bestämt 4 sekunder ifrån det. Då kvitterade hemmalaget. Mer än 1 poäng fick man dock inte med sig, för bonuspoängen tog Färjestad med sig hem till Karlstad.

Starkt av Modo att kriga sig till extrapoängen, trots att man tappade 2-0 till 2-2 i sista perioden och Växjö dessutom hade en straff, som man dock missade.