Säsongens hittills sämsta match på Hovet?

Rent spelmässigt var det nog det. Från båda lagen. Det var inte alls någon bra match vi fick se på Hovet, dit ddrygt 7000 åskådare hade letat sig. Den klart bästa publiksiffran hittills i år för AIK, trots att nästan inga leksingar fanns på plats. man hade nämligen bestämt att bojkhotta den här matchen p.g.a. AIK:s beslut om att bara ge Superstars 150 biljetter till mötet lagen emellan som kommer att spelas i Globen den 26 december. Resten ska fyllas upp av AIK:are. Nu har man dock backat på den punkten och låter Superstars och Leksand få så många biljetter man vill, men ja, vi får väl se hur det kommer se ut där den 26:e.

Tillbaka till den här matchen. Det var ett riktigt sömnpiller. Det var dock AIK som öppnade matchen bäst. Man skapade ett flertal helt okej chanser, men inga jättefarligheter. Oscar Alsenfelt spelade dock bra. Leksand hade i princip inget spel alls.

Det fortsatte i den 2:a perioden. Man skapade ingenting. absolut ingenting. Inte ens i powerplay lyckades man skapa något. Istället var det AIK som kunde ta ledningen, i boxplay...

Man fortsatte sedan att dominera händelserna där ute på isen. Ingenting ville gå Leksands väg och det såg nästan ut som att man stod still och man ville nog mest bara att perioden skulle ta slut, så att man skulle kunna hämta nya krafter och ladda om inför den 3:e perioden. Det klarade man också av, trots att AIK låg på ganska bra för 2-0. Alsenfelt var dock bra i mål och var en stor orsak till att det "bara" stod 1-0 på tavlan efter 2 spelade perioder.

I den 3:e perioden kom Leksand ut något starkare och Kevin Kapstad hade ett jätteläge att kvittera. Marginalerna fanns dock inte där och istället kunde AIK göra 2-0,trots att Leksand hade lyft upp spelet flera snäpp sedan de 2 inledande perioderna.

Daniel Larssons nolla skulle dock spräckas minuten senare, när Gabbe Karlsson kunde slå in 2-1 i nät bakom honom och det var match igen. Ett mål i helt rätt ögonblick. Hade det inte kommit där, ja, då hade luften mycket möjligt gått ur bortalaget.

Leksand får inte alls till sitt powerplay. Det får däremot AIK, som med 6 minuter kvar att spela fick spela 2 minuter i just den spelformen och man gjorde det oerhört bra och skapade en grym press nere mot Oscar Alsenfelt i mål. Han höll dock emot och efter avklarat boxplay tog Leksand timeout, varefter man plockade Alsenfelt. Nästan genast fick man utdelning, när Patrik Hersley tryckte in kvitteringen bakom Daniel Larsson. Starkt jobbat!

Matchen gick således till förlängning, men där föll inga mål, även om AIK pressade på riktigt rejält, mycket tack vare ett powerplay. Inga mål där dock och det blev straffar på Hovet.

Där inledde Parik Hersley för Leksand, men Daniel Larsson vann den duellen. Miss.
Sedan var det AIK:s tur och man lyckades bätre. 1-0.
Jens Bergenström missade sedan för Leksand, liksom Janmark för AIK.
Då låg pressen på Johan Ryno. Vid miss skulle AIK ta bonuspoängen. Han missade. Således blev det 1 poäng till Dalarna, men efter en sådan urdålig match så får man ändå vara nöjd med det...

I de övriga matcherna gick det såhär:
Luleå - HV 71 5-2
Linköping - Örebro 5-2
Brynäs - Modo 2-3
Växjö - Färjestad 4-1
Frölunda - Skellefteå 3-1

HV förlorar igen. Stort. Man har redan nu, efter 13 spelade matcher, släppt in 50 mål. Det är ett snitt på 3,85 mål/match. Förra säsongen tror jag Luleå släppte in knappt 100 mål på hela säsongen. Med andra ord ser det inte alls bra ut för Jönköpingsklubben, som förankrar sin jumboplats ännu mer i och med detta.

Det är HV och Färjestad som ligger där under sträcket. FBK fick nämligen också stryk här. Klart dessutom. 4-1 borta mot Växjö, som visserligen är i ett grymt flow just nu, men ändå.

Örebro hade 0-1 efter 1:a perioden i Linköping. 1-1 efter 2:a, men så vinner LHC sista perioden med 4-1. Starkt av LHC, som visar att man kommer tillhöra toppen i år.

Modo vänder i sista perioden, efter att Brynäs haft 2-0 efter den 1:a perioden. Starkt av Modo. Riktigt starkt.

Så får Skellefteå struyk. 2:a matchen i år man förlorar. 1:a var borta mot Växjö. Nu var det borta mot Frölunda, inför urdåliga 7376 åskådare i Scandinavium. Vad händer? I övriga arenor var det dock relativt välfyllt. 5159 åskådare i Vida arena och 6386 i Gävle.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0