Hockeyallsvenskan den här veckan

Det har varit lite dålig update här på bloggen under veckan, men en hel del matcher har iaf spelats, både i SHL och Allsvenskan. tyvärr har det varit rejält utspritt och det där med att lägga både SHL och Allsvenskan på samma dag, det är en otroligy dum idé måste jag säga. Tråkigt när det blir svårt att hålla koll på båda ligorna och inte minst när omgångar splittas och spelas på olika dagar och t.o.m. olika veckor ibland.

Såhär har det i vilket fall gått i Hockeyallsvenskan under veckan:

Karlskrona - Asplöven 4-2
Västerås - Rögle 3-2 str
Troja - Djurgården 2-1 str
Oskarshamn - Bofors 4-1
Almtuna - Mora 3-4
Malmö - Björklöven 1-2

Lite oväntade resultat får man ändå säga. Att Björklöven går och vinner i Malmö är starkt. Man ska dessutom ha gjort det väldigt bra. Malmö tog ledningen i 1:a perioden och ägde matchen totalt. 1-0 var rejält i underkant. det kunde både ha stått 4-0 och 5-0 där. Istället kvitterade Löven och när man sedan gjorde 2-1, ja, då gjorde man det riktigt bra därefter och dödade matchen effektivt. Därmed lämnar man jumboplatsen i serien igen, för Almtuna, som föll mot Mora, även om man hade 1-0 efter 1:a perioden. Tyvärr orkade man inte hela vägen och Drakarna kunde gå segrande ur den bataljen.

Karlskrona ångar på i toppen. Dock var Asplöven inte alls chanslösa i Telenor arena. Faktum var att man hade 2-2 enda in i sista perioden, då KHK slutligen kunde avgöra.

Samtidigt som KHK vann förlorade Bofors lite överraskande mot Oskarshamn, som inte har varit starka såhär långt i år. 4-1 dessutom. Snyggt av IKO.

Västerås fick med sig 2 pinnar mot Rögle, Malmö förlorade som sagt, liksom Asplöven. Det gjorde att Västerås återigen klättrade uppåt i tabellen.

Södertälje - Rögle 7-1
Västerås - Timrå 1-0 str

Västerås fortsatte att plocka poäng, nu mot Timrå. Ännu en 0-0-match i Allsvenskan alltså. Senast det hände tror jag också att Timrå var inblandat om jag inte minns fel...

SSK, som likt Oskarshamn inte har inlett säsongen något vidare, fick rejäl islossning mot Rögle. 7-1! Det är inga små siffror det inte. SSK, som dessutom är ett av de lagen som ligger närmst i tabellen för Rögles del. Inte snyggt för Ängelholmarna, som ju hade börjat få igång maskineriet litegrann för någon vecka sedan, men nu tycks det redan ha kommit grus i detsamms igen, för det här är inte bra. Dan Tangnes fick också lämna sin post som headcoach efter matchen, för något var man ju tvungen att göra. Förtroendet ska inte ha funnits för Tangnes längre, så nu när han är borta är det upp till bevis för Röglespelarna. Nu finns det inget att skylla på längre, så nu gäller det att prestera...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0