34 sekunder från poäng mot mästarna

Leksand gör ännu en bragdartad krigarinsatsunder denna Norrlandsturnén. Det var dock Skellefteå som öppnade matchen bäst. Leksingarna såg nästan ut att sitta kvar i omklädningsrummet eller något. så utspelade blev man under de första minutrarna och det var så när att Skellefteå hade tagit ledningen där också. Man hade t.o.m. en puck i mål, men målet dömdes bort, för man ansåg att Skellefteåspelare hade varit i målgården och stört Joel Gistedt, som här gjorde SHL-debut.

Det var dock fortsatt Skellefteå som skapade mest och bäst i den 1:a perioden, precis som matchbilden såg ut mot Luleå i onsdags. Likt i onsdags höll vi dock också nu emot och det var 0-0 efter 1:a perioden.

I den 2:a perioden fortsatte Skellefteå att ha ett spelövertag, även om Leksand, likt Luleåmatchen, kom in mer och mer i händelserna ju längre matchen gick. Joel Gistedt i må var dock fenomenalt bra, precis som Alsenfelt tidigare har varit i de andra matcherna, och han fick göra några riktigt svettiga räddningar under period 2, men höll alltjämt pucken borta från nätet och det var fortsatt 0-0 efter 2 spelade perioder.

Sista perioden bjöd på mycket fart och chanseråt båda hållen. Leksand hade nu kommit in i matchen på allvar och skapade några riktigt vassa målchanser, men Henrik Karlsson i Skellefteåkassen höll tätt.

Även Skellefteå skapade fina målchanser och till slut skulle pucken också sitta i nätmaskorna bakom Gistedt, efter att Jimmie Eriksson fått öppet mål på en retur och bara hade att lägga in pucken i nät.

Leksand bet dock ihop och fick ett gyllene läge att kvittera, när man fick spela 5 mot 3 i nästan 2 minuter. Mycket riktigt spräcktes också Henrik Karlssons nolla där, när Jakob Blomqvist fick tag i en retur och kunde peta in 1-1.

Det såg ut att gå mot ännu en förlängning, men med 50 sekunder kvar åkte Johan Svedberg ut för en tripping och med 34 sekunder kvar av matchen kunde Oscar Möller stänka dit 2-1 för hemmalaget, vilket också blev slutresultatet.

Oerhört surt så klart. 1/6 efter denna norrlandsturnén känns lite i underkant för de blåvita, för man har gjort 2 riktigt grymma matcher, målvaktsspelet har varit mer än stabilt och defensiven likaså. Det är offensiven som måste bli vassare, för gör man inga mål, då kan man inte vinna matcher. Man har dock en mycket, mycket bra grund att stå på, eftersom både Alsenfelt och Gistedt där längst bak gör det enormt bra.

Övriga matcher:
Färjestad - Växjö 1-3
AIK - Luleå 2-6
Frölunda - Örebro 0-3
Linköping - HV 71 6-3
Modo - Brynäs 3-4 str

Vi noterar att Färjestad förlorar, igen. Ruskigt starkt av Växjö, som har 2 raka trepoängare nu.

Den största skrällen var ändå i Göteborg. Örebro inte bara tar 3 poäng, man nollar Frölunda. Fruktansvärt starkt av Örebro! Noterbart från den matchen var också den dåliga publiksiffran. Frölunda drar nästan alltid över 10 000 åskådare till Scandinavium. Nu var det bara 7555 åskådare på plats. Dåligt var det också i Kinnarps arena under HV:s senaste hemmamatch. 5813 åskådare. Det var 1:a gången sedan arenan byggdes om till sin nuvarande kapacitet som det var under 6000 åskådare på plats. Ännu sämre var det i Karlstad i onsdags. 4426 åskådare. Ikväll var det ännu sämre. 4210 på läktarna. Det är nästan katastrofalt dåligt...

LHC gör 6 mål, 2+2 av Per Arlbrant, och ytterligare 3 poäng hem till Östergötland, även om det även i Cloetta center var dåligt med folk, iaf för att vara derby.