3 poäng i Göteborg!

Troligen den bästa publiksiffran såhär långt den här säsongen i Scandinavium, nästan 10 800 åskådare, när Leksand kom på besök.

Det var en jämn inledning av matchen, där Frölunda dock kunde ta över mer och mer ju längre perioden gick. Man skulle också ta ledningen drygt 5 minuter in i matchen. Därefter fortsatte man att ösa på. Leksand hade i princip inget spel alls. Det var Frölunda mot Oscar Alsenfelt. Förutom det där målet var han dock tät och det var "bara" 1-0 för hemmalaget efter den 1:a perioden.

I den 2:a perioden kom Leksand dock ut som ett helt nytt lag och det tog bara 46 sekunder innan Jens Bergenström kunde kvittra, 1-1 på tavlan.

Frölunda återfann dock fattningen och var ytterst nära på att göra 2-1 några minuter senare, men efter videogranskning dömdes målet bort. Offside i målgården om jag minns rätt.

Perioden svängde sedan fram och tillbaka med chanser åt båda hållen. Frölunda skapade några riktigt farliga lägen och Leksand kunde även de blixtra till då och då och var inte alls ofarliga. Man kunde t.o.m. göra 2-1, när Johan Ryno stod för en fenomenal passning till Patrik Hersley,som stänkte upp den i nät bakom Lasse Johansson i Frölundakassen.

Frölunda försökte sedan trycka in en kvittering mot slutet av perioden, men Leksand och Oscar Alsenfelt stod i vägen och man höll undan och gick till pausvila i ledning med 1-2.

I 3:e perioden satte Frölunda full fart redan från början. Man fullkomligen bombarderade Alsenfelt i mål och man var så nära man bara kan vara, men Alsenfelt, som återigen tycks ha hittat formen, gjorde en sinnessjuk räddning, lite som Hamberg gjorde ett flertal gånger i lördags mot AIK. Fortsatt 1-2 för de blåvita.

Precis i slutet av matchen var man ännu närmre. Leksand hade slagit pucken i stolpen till det tomma målet, efter att Lasse Johansson lämnat detsamma för spel 6 mot 5 för hemmalaget. Med 10 sekunder kvar av matchen fick Frölunda trots allt tag i pucken i egen zon, åkte igenom hela Leksand och var så grymt nära en kvittering. Pucken låg lös, Alsenfelt hade inte kontroll på den och jag tror t.o.m. den var i mål. Det ringdes även på detta målet, men Leksand hade marginalerna på sin sida den här kvällen och även detta målet underkändes. Slutsignalen hade redan gått, men det var inte många tiondelar som fattades för Frölunda där. Dock 3 mycket, mycket härliga poäng hem till Dalarna, efter en svettig krigarinsats och en Oscar Alsenfelt i mål!

I övriga matcher gick det såhär:
Skellefteå -HV 71 5-0
Luleå - Färjestad 2-1
Växjö - AIK 3-1
Modo - Linköping 4-3
Örebro - Brynäs 3-2 SD

Inget snack om saken i Skellefteå. Toppen mot botten. Det märktes, även om hemmalaget inte alls imponerade. Man gjorde vad man skulle, inte mer än så. Ändå vinner man med 5-0. Ulf Dalén sitter nog inte säkert i HV, för snart måste man göra något där. 8 poäng efter 11 matcher och 5 poäng upp till Modo över sträket. Det ser tyngre och tyngre ut för HV...

Luleå hade bara 11 skott på mål under matchens gång. Färjestad hade 19. Man gjorde en bra bortamatch, men Luleå kontrollerade händelserna på ett mycket bra sätt, enda tills Färjestad gjorde 2-1. Då blev det lite spänning i matchen, men Luleå höll ändå undan och tog 3 poäng. En liten upprättelse efter i tisdags, då Örebro vann.

Örebro vann dock ikväll igen. Nu blev det dock "bara" 2 poäng. Brynäs kvitterade nämligen bara minuter från slutet, i spel 5 mot 3. Sedan kunde dock Örebro avgöra i sudden.

Växjö gjorde 1-0 i 2:a perioden. Sedan kvitterade AIK, helt ologiskt sett till matchen. Växjö återtog dock ledningen några minuter från slutet och sedan satte man 3-1 i öppen kasse.

Detta i kombination med att Modo gjorde en strålande insats mot LHC och höll undan, trots att LHC gjorde 4-3 med knappt 2 minyter kvar att spela, gjorde att AIK återigen ramlade ner under kvalseriesträcket i tabellen.