Utspelade, men ändå två poäng, tak vare Alsenfelt och Ryno!

Det var ett fullsatt Tegera arena under fredagskvällen, men det var bortalaget, Frölunda, som inledde matchen klart bäst och man hade ett skott i ribban bakom Oscar Alsenfelt redan efter några sekunder och sedan fortsatte man bara att trycka på. 7-0 hade man i skott innan Leksand fik sitt 1:a skott på mål, men i kombination med ett powerplay kunde Leksand äta sig in mer och mer i perioden, som jämnade ut sig ju längre den gick och båda lagen skapade flera bra chanser, men både Lasse Johansson och Oscar Alsenfelt var täta i resp. kasse.

I 2:a perioden bjöds det på chanser åt båda hållen, även om det var Leksand som bjöd på flest chanser. Micke Johansson och Fabian Brunnström hade några riktigt fina lägen, men Lasse Johansson i Frölundakassen var tät.

Målnollorna skulle dock spräckas. Först kunde Gabbe Karlsson ge Leksand ledningen med 1-0, men bara 30 sekunder senare kunde Frölunda kvittera.

Chanser fortsattes att skapas, men inga fler mål i perioden och vi hade fortsatt likaläge inför den sista perren.

Chanser fortsattes även att skapas i den 3:e perioden, främst för bortalaget, som pressade Leksand ganska hårt, men som inte fick in pucken i nät bakom Oscar Alsenfelt.

Inte heller Lasse Johansson släppte några puckar förbi sig och därför skulle mathen gå till förlängning, trots att Frölunda kanske egentligen hade varit värda en seger i ordinarie matchtid. Man pressade nämligen Leksand något enormt, men Oscar Alsenfelt storspelade återigen, som så många matcher förut, och räddade kvar Leksand flertalet gånger om under matchens ordinarie 60 minuter.

Frölunda fick inleda förlängningen i spel 4 mot 3, efter att Gabbe Karlsson visats ut med 19:42 på klockan i 3:E perioden. Man fick dok inte ut något av powerplayet och istället var det Leksanfd som skulle få chansen i PP mot slutet av förlängningen. Man gjorde det bra, men lyckades inte heller få in pucken i nät, vilket innebar att matchen skulle avgöras på straffar.

Andreas Johnsson inledde straffläggningen för Frölundas del och satte snyggt pucken i nät bakom Alsenfelt.
Jens Jakobs lade Leksands 1:a straff, men missade.
Magnus Kahnberg lade 2:a för Frölunda, men överlistade inte Alsenfelt.
Patrik Hersley, med sitt sniperskott, var näst på tur för Leksand, men tyvärr missade han.
Därmed hade John Klingberg chansen att avgöra för Frölunda, men Alsenfelt räddade.
Sista straffen var dock Johan Ryno tvungen att sätta för att inte Frölunda skulle ta bonuspoängen och det gjorde han! Rakt upp i nättaket bara!
Sebastina Kollberg lade då 4:e straffen för Frölunda, men misslyckades totalt och det var inga problem för Alsenfelt att vinna den duellen.
Nu hade istället Leksand chansen att ta hand om bonuspoängen. Johan Ryno klev fram igen oh gjorde på samma sätt som 3:e straffen. Satte den snyggt i nät bakom Lasse Johansson och vips var det 2 poäng till Leksand!

Inte alls rättvist om man ser till den totala matchbilden, men 2 poäng är alltid 2 poäng och hockey är inte alltid rättvist. Det var den här matchen ett klart exempel på, men vi blåvita krigare är så klart nöjda med utgången av matchen!

I de övriga matcherna gick det såhär:
Skellefteå - Växjö 3-2 str
Örebro - Luleå 3-4 str
AIK - Färjestad 3-1
Linköping - Modo 0-5
HV 71 - Brynäs 3-0

HV vinner. En direkt nödvändig seger skulle man kunna säga. Man håller dessutom nollan. Det var nog välbehövligt för Jönköpingslaget, som har haft sådana problem med sin defensiv under inledningen av säsongen.

En riktigt sträckmatch fick vi också se på Hovet. AIK och Färjestad låg ju på samma poäng och har så gjort under ganska lång tid nu, där Färjestad bara har hållit sig över kvalseriesträcket på bättre målskillnad än AIK. Här blev det dock seger för Gnaget, vilket innebär att FBK är nere under kvalseriesträket, tillsammans med HV...

Modo har en grym form just nu. 0-5 i Cloetta center, på bortais. Det är enormt starkt jobbat! Visst att 2 mål satt i öppen kasse, men ändå. 0-5 är respekt!

Luleå och Skellefteå tar sina poäng. Lika många till antalet här, 2 var, samtidigt som Växjö förlorade mot just Skellefteå, Frölunda förlorade mot Leksand och LHC föll tungt. Egentligen var det bara Modo där bakom som tog in på topplagen. Starkt av Modo.