Seger i Tegera arena!

HV 71 hade förstärkning av NHL-meriterade Eric Christensen och Chris Campoli till den här matchen, men det var ingen av dessa som gav bortalaget ledningen. Istället var det Johan Johnsson som gjorde det. 0-1 för HV.

Leksand gav dock inte upp, utan fortsatte att kämpa och kriga på. Faktum var att matchbilden var ganska jämn med chanser åt båda håll, men Gustav Wesslau höll än så länge nollan.

I 2:a perioden skulle det dock bli ändring på det. Andreas Jämtin satte in en väldigt ful tackling på Kevin kapstad, en armbåge i huvudet på kanadensaren. Kapstad filmade dock en del i situationen, men snyggt var det definitivt inte oh det var matchstraff på Jämtin.

HV åkte sedan på ytterligare en 2:a i det efterföljande boxplayet och i spel 5 mot 3 kunde Jens Jakobs kvittera för Leksand och i samma powerplay satte Tobbe Forsberg också 2-1. Vips hade man vänt på matchen.

HV satte enormt hög press efter att man blivit fulltaliga, men Oscar Alsenfelt och övriga Leksand gjorde det bra och såg till att det stod 2-1 inför den 3:e perioden.

Där skulle dock HV:s kvittering komma. 2-2 satt i nät bakom Alsenfelt genom William Karlsson.

En liten kallduch för hemmalaget, som ditills hade ägt den 3:e perioden och nästan parkerat i zon nere hos Wesslau.

Powerplay var verkligen Leksands melodi den här kvällen. 11:44 in i perioden small det igen. Johan Ryno drog iväg ett slagskott som satt i nättaket bakom Wesslau.

Bara minuter senare skulle Jakob De La Rose stänga matchen, när han fick tag i en retur från Wesslau och petade in 4-2 för hemmalaget, vilket också blev slutresultatet. En oerhört bra 3:e period för de blåvita och 2:a raka hemmasegern i Tegera arena. Starkt och mycket, mycket viktigt och värdefullt.

I de övriga matcherna gick det såhär:
AIK - Växjö 5-3
Luleå - Skellefteå 0-3
Örebro - Färjestad 1-2 str
Brynäs - Linköping 3-2 str
Frölunda - Modo 1-2

Växjö hade ett rejält grepp om matchen på Hovet. Man ledde med 1-3, men då hände något. Mattias Janmark gjorde 2-3 med 5:17 kvar att spela. Med 3:23 kvar kom kvitteringen och med 1:12 kvar av matchen satte Oscar Ahlström 4-3 i nät bakom Scott Munroe i Växjökassen. Man satte sedan 5:an i öppen kasse. Snacka om att rasa ihop titalt...

Skellefteå höll nollan i derbyt borta mot Luleå. Starkt jobbat av SAIK, som därmed drygade ut serieledningen ytterligare.

I scandinavium var det mycket folk. Nästan 11 000 åskådare. De hördes också, en enorm ljudkulis. Man gjorde vad man kunde för att hjälpa sitt älskade Frölunda till en kvittering, men Linus Ullmark var tät. Modo gjorde det kort sagt väldigt bra och vann med samma siffror som Leksand vann där nere med, 1-2.

I botten fick färjestad med sig 2 pinnar från Örebro, men det räckte ju inte. AIK tog ju 3 och det innebär att FBK nu är under kvalseriesträcket.