Hattrick för Hersley!

Det var Örebro som öppnade matchen bäst i ett, som vanligt, fullsatt Behrn arena, och man skulle också få spela powerplay efter knappa 2 minuters spel. Där slarvade man dock och bjöd Leksand på ett jätteläge, som man dock brände. Ändå blev det powerplayets hetaste chans och några minuter senare var det bortalagets tur att spela PP. Då small det nästan direkt. Patrik Hersley dundrade in sitt 11:e mål för säsongen och visst var det ett stenhårt slagskott även denna gången. 0-1.

I den 2:a perioden skulle Örebro snabbt vända på steken. Ben Walker tryckte in kvitteringen, också det i powerplay, och knappa minuten senare small det igen. Denna gången var det Conny Strömberg som styrde in pucken bakom en chanslös Oscar Alsenfelt.

Hastigt och mindre lustigt hade alltså örebro vänt matchen, men sedan skulle Alsenfelt spika igen, totalt.

Leksand skulle kvittera innan perioden var slut. I en tilltrasslad situation framför Tim Sandberg kunde, återigen, Patrik Hersley trycka in pucken och det var kvitterat, 2-2.

I 3:e perioden var det återigen ett högt tempo. Örebro försökte ta komandot, precis som man gjorde i 2:a perren, men lyckades inte med det. Istället kunde Patrik Hersley bomba in 2-3 för Leksand, sitt 3:e mål för kvällen, ett äkta hattrick, och det 13:e för säsongen.

Örebro lade sedan i en högre växel mot slutet och pressade något enormt för att försöka få in 3-3, men Alsenfelt var tät och Leksands backar gjorde ett eminent jobb och man höll undan.

3:e segern den här veckan och ännu en oerhört skön och viktig sådan. Nu är det 11 poäng ner till kvalseriesträcket, vilket är en väldigt skön marginal att ha med sig.

I de övriga matcherna gick det såhär:
Modo - Skellefteå 0-3
Brynäs - Färjestad 2-6
AIK - Frölunda 2-6
HV 71 - Växjö 4-3 SD
Linköping - Luleå 3-2 SD

Storsegrar för både Färjestad och Frölunda. Frölunda befäster därmed sin andraplats i serien och Färjestad klättrar upp på 9:e plats. Starkt jobbat. Brynäs såg ut som en riktig lättviktare mot FBK. Man har visserligen skadeproblem, men ändå. Färjestad fullständigt körde över gävlelaget. Samma sak gjorde Frölunda på Hovet. När AIK i inledningen av matchen fick spela powerplay, ja, då gjorde Frölunda mål, 2 gånger. 2 mål bakåt, i samma PP för AIK alltså.

Skellefteå bara vinner och vinner. Man är 9 poäng före Frölunda. Här nollade man Modo, som har fått lite grus i maskineriet på senaste tid.

HV tar ytterligare 2 poäng och visst fick jag rätt. Eftersom att både AIK och Örebro förlorade så är man nu, för 1:a gången den här säsongen, över kvalseriesträcket.