En vunnen poäng i Gävle

Brynäs satte högsta fart redan från start. Leksand var inte alls med i matchen under den 1:a perioden och Brynäs dominerade totalt. Man gjorde först 1-0 efter drygt 5 minuters spel och sedan satt 2-0 i nät bakom Alsenfelt när Gabbe Karlsson satt på botbänken.

Det skulle dock inte ta slut där. Innan perioden var slut hade Ryan Gunderson, som också satte 2:an, satt 3-0 för hemmalaget, när han fick stå helt skälv i slottet, helt ostörd och enkelt kunde lägga in 3-0, 13 sekunder från paus. En riktigt usel period av de blåvita.

I den 2:a perioden kom man dock ut som ett helt nytt lag. Matchbilden svängde totalt oh istället för att det skulle vara Leksand som såg stillastående ut och heelt utan energi så var det Brynäs som gjorde det. Leksand gasade på ordentligt och skapade mängder med chanser framför Johan "Honken" Holmkvist i Brynäskassen.

Man skulle också få utdelning. 8:26 in i perioden kunde Matt Fornataro göra sitt 1:a mål i Leksandströjan och det var reducerat.

De blåvita fick ännu mer energi efter målet, men så åkte man på en utvisning och i det efterföljande powerplayet var Brynäs ytterst nära på att göra 4-1, men Alsenfelt var tät. Istället var det Leksand som, något turligt, kunde reducera på nytt, efter att pucken tagit i masken på Holmkvist och han sedan fumlat in den i mål. Målet tillskrevs Pär Edblom och det var även det hans 1:a mål i SHL, dock inte det 1:a i Leksandströjan.

Det var en mycket bra period av de blåvita och man hade tagit över tillställningen totalt. Brynäs hade dock fortsatt ledningen efter 2 spelade perioder, men nu bara med 3-2.

3:e perioden blev spelmäsigt lik den 2:a. Leksand fortsatte att ösa på. Man skapade mängder med chanser framför Honken, men denne höll emot. Brynäs var inte heller ofarliga i sina spelvändningar och en sådan match är alltid svår att spela som målvakt. Jag tänker då på Alsenfelt, som här inledningsvis inte hade så mycket att göra, då leksand skapade mängder av chanser, men där han fick göra ett ingripande då och då.

Drygt halvvägs in i perioden kom också kvitteringen. Fabian Brunnström kunde kriga in 3-3 bakom Honken och därefter var det riktig Hawaiihockey med chanser åt båda hållen och där det egentligen kunde ha slutat hursom helst, men inga fler mål föll och sudden väntade även här, för 2:a matchen u rad för de blåvita.

I förlängningen var det fortsatt väldigt öppet spel, men ingha mål föll heller här. Leksand var närmast, när Micke Johansson sköt i ribban med ca 2 minuter kvar.

Matchen gick alltså till straffar, också det för 2:a matchen i rad för de blåvita.
Patrik Hersley inledde för Leksand, men missade med sitt stenhårda slagskott.
Brynäs missade även de.
Johan Ryno gjorde sedan precis som han gjorde mot Frölunda, d.v.s. mål.
Sebastian Laurizen lyckades dock kvittera, trots att han först tappade pucken mitt i slottet, men fick sedan tag i den och kunde på något märkligt sätt sätta den i nät.
Båda lagen missade sedan 3:e straffen och så var det dags för Johan Ryno igen. Den här gången överlistade han dock inte Honken, som räddade.
Laurizen fick då chansen igen och satte återigen pucken i nät. 2 poäng till Brynäs.

Med tanke på 1:a perioden så var det ändå en vunnen poäng för de blåvita, men det var en match som egentligen kunde ha slutat hursomhelst, så 1 poäng får man ändå vara nöjd med tycker jag.

I de övriga matcherna gick det såhär:
Skellefteå - AIK 3-2 str
Växjö - Örebro 7-0
Färjestad - Luleå 3-0
Modo - HV 71 2-3
Frölunda - Linköping 4-3

AIK krigar till sig 1 poäng uppe i Skellefteå. Starkt jobbat. Eller, man kanske ska säga att Daniel Larsson räddade en poäng till AIK, för oj så bra han var under vissa stunder av matchen.

Växjö krossar Örebro med hela 7-0. Örebro har haft en dalande form och det här var kanske det definitiva bottennappet. 7-0 är inte snyggt bakåt. Kanske var det dock vad som behövdes? Kanske vaknar man till efter det här?

Färjestad övertygar också och nollar Luleå i Löfbergs arena. 2:a hemmasegern för säsongen för FBK, som kanske är på gång.

På gång är också HV, som här tog 2:a raka segern. 3-0 mot Brynäs i fredags och 2-3 i Övik idag. Det är imponerande och Modos svit på 8 raka segrar är där med bruten. Ruskigt starkt av HV!

Frölunda - lHC var en sväning historia, men till slut kunde Frölunda ändå ta med sig alla 3 poängen, efter att Joel Lundqvist avgjort med 48 sekunder kvar att spela.