Bragdseger mot svenska mästarna!

Under torsdagskvällen stod seriens tuffaste bortamatch på menyn för de Blåvita. Motståndet hette således Skellefteå AIK, i Skellefteå kraft arena. Det var där som Leksand senast var mindre än minuten från att ta med sig poäng hem till Dalarna, men då avgjorde SAIK och tog med sig alla 3 poängen.

Leksand gjorde det dock bra i den 1:a perioden. Man låg rätt i banan, hittade rätt i sina positioner och Skellefteå kunde inte alls få till några farlga lägen. Man blixtrade till då och då, men i stort var det ingen fara. Inte heller Leksand skapade några större chanser, men blixtrade till då och då. Därför var det 0-0 efter den 1:a perioden.

I den 2:a perioden var det hemmalaget som öppnade starkast, men Oscar Alsenfelt stod, precis som så många gånger förr, i vägen för Skellefteås målskytte. Istället var det Leksand som skapade de farligaste lägena med flera skott som Henrik Karlsson hade problem med och till slut satt pucken i nät. Patrik Hersley gjorde sitt 14:e mål för säsongen.

0-1 för Leksand inför den 3:e perioden alltså. Där skulle Hersley och Kapstad få varsitt jätteläge att utöka ledningen i powerplay, men Karlsson stod i vägen där. När Jens Bergenström sedan fick tag i en retur från Karlsson, ja, då kunde inte ens han stå emot längre och det var 0-2.

Skellefteå skulle dock reducera. Bud Holloway skulle spräcka Alsenfelts nolla, men trots att man kämpade in i det sista stod de blåvita emot och tog en mycket, mycket imponerande seger och 3 viktiga poäng uppe i Skellefteå kraft arena.

I de övriga matcherna gick det såhär:
AIK - Örebro 7-1
Växjö - Modo 1-2 str
Frölunda - HV 71 5-3
Luleå - Brynäs 5-1
Linköping - Färjestad 2-4

Örebro förlorar igen. Stort. 7-1. Sedan avgick Patrik Ross.

LHC fortsätter att gå kräftgång. En ny förlust inkasserad på kontot och snart är man på allvar indragna i den där bottenstriden, som HV och Färjestad håller på att ta sig upp ifrån, även om HV här åkte på stryk igen.

Också Brynäs åkte på stryk igen. Luleå storvann, när man gjorde 3-0 i sista perioden. Annars var BIF inte så jättelångt efter, rent målmässigt, ändå.