Allsvenskan flyttar omgångar under OS

2014 är återigen ett OS-år. 4 år sedan senast. 4 år som har gått väldigt fort tycker jag. Känns inte som det var länge sedan den där kvartsfinalförlusten mot Slovakien. Nu är det chans till revansch för Tre kronor.

SHL har uppehåll under OS, men inte Hockeyallsvenskan.

Nu har man dock "kommit på" att vissa av matcherna där krockar med Sveriges matcher, kvartffinaler, semifinaler och final i OS. Därför har man nu beslutat att flytta matcherna som spelas där. Detta nedan är saxat direkt från Hockeyallsvenskans hemsida:

"Omgång 45, lördagen den 15 februari, krockar med matchen Sverige-Lettland tidsmässigt. Matchstart tidigareläggs därför till klockan 15.00.
Omgång 47, onsdagen den 19 februari, krockar med kvartsfinalerna i OS. Hela omgången flyttas till torsdagen den 20 februari.
Omgång 48, fredagen den 21 februari, krockar med semifinalerna i OS. Hela omgången flyttas till lördagen den 22 februari med starttid 19.30, vilket också blir en naturlig effekt av flytten av omgång 47. Starttiden klockan 19.30 beror på att bronsmatchen i OS spelas klockan 16.00 samma dag och vilka nationer som deltar i den avgörs inte förrän kvällen före.
Omgång 49, söndagen den 23 februari, krockar med OS-finalen. Hela omgången flyttas till måndagen den 24 februari och byter starttid från 16.00 till 19.00, vilket också blir en naturlig effekt av flytten av omgång 48."

Så ser det alltså ut och det är bra ändringar måste jag säga. Det hade varit väldigt dumt att ha Allsvenska matcher samtidigt som Tre kronor spelar OS. Det hade tappat väldigt mycket folk för de Allsvenska lagen. Det bästa hade dock varit om serien hade haft uppehåll då, precis som SHL har...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0