Tung förlust i Örebro...

Drygt 5000 åskådare fanns på plats i Behrn arena under lördagskvällen, när Leksand gästade.

Det var också hemmalaget som fick den bästa starten, men med hjälp av ett tidigt powerplay kunde Gabbe Karlsson ge Leksand ledningen, redan efter 03:22.

Båda lagen skapade flertalet fina chanser, men Leksand var mer effektiva och tog tillvara på de chanser man fick och 0-2 skulle också komma, nu från Michael Raffls klubba.

Leksand spelade ett tight och bra försvarsspel, samtidigt som Erik Hanses i mål spelade tryggt och stabilt. 0-2 stod sig efter den 1:a perioden och det såg mycket ljust ut för de blåvita.

I 2:a perioden var vi tillbaka lite i de spår som vi leksingar känner igen allt för väl. Marginalerna var inte med oss. 2 puckar på mållinjen och 2 puckar i stolpen blev de enda resultaten av mittperioden för Leksands del. Tänk om alla, eller bara något av de skotten hade gått in, då hade det kunnat stå 6-0 till Leksand och matchen hade definitivt varit död. Bara ett 3-0-mål hade känts lite punkterande för matchen.

Nu blev det inte så. Av de 4 skott Örebro fick på mål satte man 2 och det var således kvitterat fram till 2-2 efter 2 spelade perioder. Trots det var det ingen dålig period från Leksands sida, men man hade helt enkelt inte det flyt som man hade under hela 1:a matchen i torsdags, 1:a perioden här och som man så väl behöver i en kvalserie.

2-2 stod det alltså inför sista perioden, där Leksand återigen gick ut och skapade bra chanser, men man fick inte utdelning.

Istället var det Örebro som kunde göra 3-2 och därefter var det inget snack om saken. Då var Örebro bättre och man fullständigt körde över Leksand de sista minuterna. 4-2 och 5-2 satt i nät bakom Erik hanses innan slutsignalen gick.

En tung förlust som definitivt inte kändes rättvis. Leksand hade kunnat stänga matchen redan i 2:a perioden, om man hade haft lite fler marginaler med sig. Nu hade man inte det och det är en sådan här match som kan bli avgörande i negativ bemärkelse. Vi har dock 3 poäng efter 2 spelade matcher, det är 8 matcher kvar och bara 1p upp till Elitserieplatserna, så allt kan hända. Nu glömmer vi den här matchen och blickar framåt mot tisdagens drabbning med Rögle, nere i Ängelholm, inför, förhoppningsvis, flera hundra blåvita leksingar!

De andra matcherna slutade såhär:
Södertälje - Rögle 1-4
Västerås - Timrå 2-1 str

SSK höll jämna steg med Rögle enda in i sista perioden, men precis som Örebro gör Ängelholmarna en mycket stark sistaperiod och kan vinna med 3 mål.

Västerås fortsätter dock att överraska. Timrå hade länge 0-1, men Västerås kom tillbaka och på straffar kunde man också avgöra. Det innebär att man, efter 2 spelade omgångar, 20% av serien, leder densamma på 5 poäng och då har man ändå avverkat både Rögle och Timrå, som man nu inte kommer att möta förrän i omgång 9 och 10. Tänk om Västerås skulle gå hela vägen...