Toppinsats mot Timrå!

Leksand gör ännu en ruskigt bra match när man slår Elitserielaget Timrå med hela 6-2.

Det var dock bortalaget som skulle ta ledningen, när pucken lite oturligt studsade på Timanders klubba, vilket ställde Alsenfelt i mål och den gick in mellan benen på honom.

Leksand skulle dock kvittera, även om det inte var på något av de givna mållägena. Ryno och Filip Forsberg hade nämligen båda 2 jättelägen att sätta pucken i nät bakom Bellissimo i Timråkassen, men istället var det ett ganska dåligt skott från Kapstad, ett skott som Bellissimo nog skulle ha tagit. Mål är dock mål och kvitteringen var ett faktum.

Leksands ledningsmål skulle också det komma några minuter senare, när Gabbe Karlsson smällde in pucken i nät i spel 5 mot 4.

Bara 13 sekunder från paus skulle Leksand också utöka sin ledning, när Jakob Blomqvist slog in 3-1 i nät bakom Bellissimo. Sådana mål får bara ett lag i medgång och det är verkligen vad Leksand har just nu. En bättre start av en kvalserie har man inte haft sedan 2002, då man också gick upp i Elitserien.

3-1 var det också efter den 1:a perioden, även om det mycket väl skulle ha kunnat stå 5-1 eller 6-1. Man hade nämligen haft ett gäng superchanser, men Bellissimo revanscherade sig lite efter tavlan där i början och gjorde några riktigt grymma räddningar.

I den 2:a perioden var det också Leksand som fortsatte att skapa bra lägen. Michael Raffl vann puck i mittzonen, åkte över blålinjen och smackade upp 4-1 i krysset bakom Bellissimo, redan efter 56 sekunder.

därefter var det bortalaget som tog över taktpinnen och skapade en hel del bra chanser, men Alsenfelt var tät i mål. Till slut kunde han dock inte stå emot och timrå kunde reducera fram till 4-2 och vips var det lite match igen.

Timrå pressade på rejält för ett 4-3-mål, men Leksands försvar var utmärkt. Timander och Bibic var stora framför Alsenfelt, liksom "de båda skäggen", Svedberg och Rönnberg. Enormt bra defensivt spel av de blåvita och istället för ett 4-3-mål kunde hemmalaget göra ännu ett psykologiskt mål, exakt en minut från paus, när Jens Bergedström drog iväg ett skott som Patrik Hersley kunde styra in och det var 5-2 efter 2 spelade perioder. Där gick luften lite ur Timrå, precis som senast, när Leksand gjorde 0-3, bara sekunder från paus nere i Ängelholm.

Sista perioden präglades av utvisningar, men inget av lagen kunde, trots det, få in pucken i mål. Alsenfelt och Lundström, som nu hade bytts in istället för Bellissimo, gjorde det bra och Lundström fick faktiskt hålla nollan. 6-2 kom nämligen inte förrän Timrå plockade Lundström för att spela 6 mot 4, då Leksand samtidigt hade en man på utvisningsbänken.

Leksand vinner alltså igen, 3:e segern på 4 matcher, vilket som sagt är det bästa man har presterat sedan 2002. Det är en grym harmoni i laget och för en gångs skull har man marginalerna med sig. dessa marginaler som alltid annars brukar vara emot oss blåvita, men inte i år. I år tycks allt flyta så lätt, allt kuggar i varandra och man får med sig sådana där turmål, som man som motståndare blir så arg över, men som är så otroligt psykologiskt viktiga för matchen. Allt går helt enkelt vår väg såhär långt under denna kvalserie, men än är det långt kvar, vi har bara spelat 40% av denna serien, så mycket kan ännu hända.

I de andra 2 matcherna gick det såhär:

Södertälje - Västerås 3-2
Örebro - Rögle 2-0

Södertälje tar alltså sin 1:a seger i denna serien och ser därmed till att Västerås är 4 poäng bakom Leksand, redan innan de 2 följande matcherna, då Leksand möter just Västerås och då serien också vänder. Viktigt för SSK, men vägen är ännu lång att vandra för Kringlorna.

Rögle blir här nollade för 2:a matchen i rad och Örebro vinner igen. Man har bara tappat 2 poäng på de 4 inledande omgångarna och imponerar stort. Man leder också tabellen, som nu ser ut såhär, efter 4 spelade omgångar:

1, Örebro 10p +5
2, Leksand 9p +7
3, Timrå 6p -1
4, Västerås 5p 0
5, Rögle 3p -4
6, Södertälje 3p -7

Det är fortfarande jämnt och mycket kan som sagt ännu hända, men Leksand och Örebro rycker i och med dessa resultaten litegrann. Örebro är 4 poäng från 3:e platsen och Leksand är 3 poäng före. Hade Timrå vunnit här hade det dock varit Leksand som hade varit 3 poäng bakom, men som sagt, allt går de blåvitas väg såhär långt och här var det inget snack om saken. Leksand var helt enkelt bättre än Timrå, på alla punkter. En strålande insats av grabbarna, 5 blåvita hjärtan av 5 möjliga, en toppinsats!