Nu är det nära!

Nu har även kvalserien upp till Elitserien vänt, vilket innebär att Västerås nu var på besök i Tegera arena, inför fullsatta läktare, 7650 åskådare.

Det var dock inte alls en lik matchinledning som vi har sett i de tidigare matcherna, särskillt i de första 4 matcherna, där Leksand trampade gasen i botten redan från start och fullständigt körde över motståndet. Här var det i princip raka motsatsen. Västerås gick in och körde. Leksand kändes lite tagna av stundens allvar, för man såg väldigt bleka ut och det var Västerås för hela slanten. Man skapade chans på chans, men Oscar Alsenfelt briljerade i kassen och gjorde några riktigt svettiga räddningar.

Till slut skulle dock målet komma, men det var inte Västerås som gjorde det. Med 26 sekunder kvar av perioden kunde Kevin Kapstad servera Filip Forsberg som stänkte in den i mål bakom Lasse Johansson. Fullständigt ologiskt sett till matchbilden, men mål är mål och vi gick till pausvila med 1-0 på tavlan.

I den 2:a perioden går Leksand ut och är betydligt bättre än i den 1:a perioden. Man skapar flertalet lägen, främst på sina blixtrande omställningar från egen zon eller mittzon. detsamma gällde även Västerås, som även de tog tillvara på Leksands misstag i offensiv zon, snodde pucken och blixtrade till i en kontring.

En mycket snabb och temporik match var det, med 2 storspelande målvakter. Leksand skulle dock åka på matchens första utvisning, men de blåvita hade 95% i avklarade boxplay, så man kände sig nog trygga i det. Den här gången smällde det dock till. Christoffer Björklund drog iväg ett skott från blå, som Alsenfelt inte hann reagera på. 1-1, vilket också var resultatet efter 2 spelade perioder.

3:e perioden är ganska lik den 2:a. Leksand går ut och kör på, skapar en hel del chanser och slutligen får man också utdelning. Tobias Forsberg styr in ett skott från Gabbe Karlsson och det var 2-1 för Leksand.

3-1 var mycket likt 2-1-målet, men här var det Gabbe själv som styrde in pucken i mål bakom Lasse Johansson. Ett oerhört skönt mål, men det kan gå fort i hockey och det gällde att inte skappna av för mycket. Det gjorde man inte heller. Istället kunde Jens Bergenström sätta 4-1 i nät bakom Lasse Johansson och matchen var säkrad. Västerås 4:e raka förlust, Leksands 4:e raka vinst och ytterligare 3 mycket, mycket viktiga poäng var säkrade.

I de amdra 2 matcherna gick det såhär:

Örebro - Södertälje 3-0
Rögle - timrå 0-1

Timrå kunde göra matchens 1:a och enda mål efter knappt 15 minuters spel i den inledande perioden. Joachim Rohdin var målskytt och blev därmed matchshjälte för Timrå, som nu hakar på Leksand och Örebro där i toppen. Hakar på är kanske fel ord, man är 7 poäng bakom Örebro, 6 bakom Leksand. Det är 12 poäng kvar att slåss om, så det är en lång väg upp för Medelpadingarna. Man har dock chansen. Det har Rögle med, men då ska det till väldigt, väldigt mycket. Man har 6 poäng och har alltså 10 poäng upp till Örebro och 9 upp till Leksand. Med 12 poäng kvar att slåss om känns det som mision imposible. Det insåg nog många av Ängelholmarna igår också, för det var många nedslagna miner i Lindab arena efter slutsignalen, efter att skräcken lyst i ansiktet hos många i publiken under de sista minuterna. Man gjorde en bra match uppe i Timrå, men här funkade det inte och Timrå grep istället det sista halmstrået.

Örebro ångar bara på de med. SSK höll stången i drygt en period, sedan kom ledningsmålet för Örebro. Därefter åkte Emik Djuse på ett matchstraff för en tackling bakifrån på en Örebrospelare. Hemmakaget fick då spela 5min powerplay, men lyckades inte utnytja det. Kort efter att SSK klarat av det kom dock 2-0 och där stängdes matchen litegrann. 2 mål kan gå fort i hockey, men det kändes inte riktigt som att SSK hade kraften och energi att orka kämpa sig upp igen och det är kanske förståeligt efter den här enormt tunga kvalserien man har haft. 3-0 satte Örebro med knappt 12 minuter kvar att spela.

De här resultaten gör att vi nu har följande tabell:

1, Örebro 16p +9
2, Leksand 15p +12
3, Timrå 9p -2
4, Rögle 6p -3
5, Västerås 5p -5
6, Södertälje 3p -11

Med 12 poäng kvar att slåss om har Örebro alltså 7 poäng ner till Timrå och Leksand har 6 ner. Örebro kan vid seger mot Rögle i nästa match, samtidigt som Leksand slår Timrå, säkra en Elitserieplats redan i omgång 7. Det var många år sedan det blev klart så tidigt. Även Leksand skulle i ett sådant läge i praktiken vara klart för Elitserien. Man är då 9 poäng före Timrå, med 9 kvar att spela om, men om vi tittar på målskillmnaden så måste Timrå vinna stort och Leksand måste då rasa ihop fullständigt de 3 sista matcherna för att det inte ska gå vägen. Så, matchen i Timrå imorgon är oerhört viktig. Vinner Timrå är man bara 3 poäng bakom igen och det kan skapa nerver. Så än är inget klart, men det går inte att komma ifrån att det är oerhört nära nu!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0