Kvalserien till Allsvenskan, omgång 7

7:e omgången av kvalserien upp till Allsvenskan bjöd på lite oväntade resultat. Såhär gick det:

Tingsryd - Piteå 0-3
Karlskrona - Vita hästen 7-3
Huddinge - Björklöven 1-2

Var det underskattning av Tingsryd eller vad hände där? Visst att Piteå inte är ofarliga och kan ställa till det för många lag, men att man skulle åka ner till Småland, till kanske seriens svåraste bortamatch, nolla hemmalaget och ta med sig sin 1:a trepoängare i kvalserien därifrån, det var det nog inte många som hade trott. Imponerande av Piteå och starkt av Oskar Sehlstedt att hålla nollan. Samtidigt var det nog en rejäl käftsmäll för Tingsryd, som nog inser att det inte går att såsa igenom någon match i denna kvalserien. Givetvis gjorde man det inte medvetet, men Tingsryd ska slå Piteå, alla dagar i veckan, särskillt på hemmais. Det förtar dock inte Piteås insats, ruskigt starkt!

Alexander Berg kanske fick sig en knäck när han släppte in 3-2-målet för Björklöven med bara sekunder kvar av matchen, för här kunde Karlskroba ta ledningen redan efter 13 sekunder. Innan det hade gått 2 minuter stod det sedan 2-0. Hästen tog sig dock samman och gjorde ett grymt psykologiskt viktigt mål med 5 sekunder kvar av perioden, fram till 2-1. Karlskrona lät sig dock inte avskräckas, för Martin Janohls fortsatte att leverera och skickade in 3-1 i nät bakom Berg efter dryga minutens spel av 2:a perioden. Sedan dundrade Kent McDdonell och Christian Magnusson in 4-1 och 5-1 och där var väl matchen körd för Hästen. Efter ganska exakt halva sista perioden kom dock reduceringen, inte bara en gång, utan också 2. 50 sekunder var det mellan målen och plötsligt hade man lite kontakt igen. Karlskrona tog sig dock samman och satte 2 puckar till i nät bakom Alexander Berg och man tog därmed 3 blytunga poäng i jakten på fortsatt Allsvenskt spel.

Björklöven imponerade inte borta mot Huddinge, som iofs är ett starkt hemmalag, men Löven är bättre och ska vinna där. Det gjorde man också, även om det satt långt in. Segermålet kom med drygt halva sista perioden kvar.

Dessa resultat gör att tabellen nu ser ut såhär:

1, Björklöven 15p +4
2, Tingsryd 13p +3
3, Karlskrona 11p -2
4, Vita hästen 10p +3
5, Huddinge 8p 0
6, Piteå 6p -8

Björklöven imponerade inte, men man vann. Den segern gör att man trots en halvdassig insats, som LG Jansson skulle ha sagt, går upp i serieledning igen, efter att Tingsryd har haft den i några omgångar.

Just Tingsryd kunde, vid seger här, gått ifrån till 16 poäng och då varit 5 poäng före Karlskrona. Nu är man hastigt och lustigt rejält indragna i den där sträckstriden. Man har 2 poäng upp till Löven, men också 2 poäng ner till Karlskrona. Vita hästen skuggar också där bakom, 3 poäng bakom. Hästen möter Huddinge i nästa omgång och vinner man där är Huddinge borta. Skulle då Tingsryd tappa uppe i Umeå, vilket man mycket väl kan göra, samtidigt som Karlskrona slår Piteå borta, ja, då kan Tingsryd vara nere på 4:e plats, med 2 matcher kvar. Karlskrona går då upp på 14 poäng och Hästen passerar Tingsryd på bättre målskillnad. Samtidigt säkrar i princip Björklöven sin Allsvenska plats. 18 poäng har man då. Tingsryd och Hästen kan gå upp på 19, men det kommer de inte att göra, eftersom att de kommer mötas internt. Så, vinner Löven hemma på söndag, då är man klara för Allsvenskan.

Kring den där 2:a platsen blir det dock rejäl kamp isf. Anta att Huddinge skulle slå Hästen. Då går man också upp på 11 poäng. Skräller Piteå igen och slår Karlskrona kan vi i sådant fall ha 5 lag inom 4 poäng, med 2 matcher kvar. Tingsryd på 13, Karlskrona och Huddinge på 11, Hästen på 10 och Piteå på 9. Att Piteå vinner tror jag dock inte, även om Karlskrona kan spela väldigt ojämnt. Kommer man upp i nivå ska man dock vinna där. Då är man uppe på 14 poäng och är för 1:a gången i denna serien uppe på en Allsvensk plats, men bara 1 poäng före Tingsryd. Skulle Tingsryd gå och vinna uppe i Umeå, ja, då återtar man serieledningen med 16 poäng, mot Björklövens 15. Vinner då Karlskrona och Hästen har vi de 4 topplagen inom 3 poäng. Tingsryd på 16, Björklöven på 15, Karlskrona 14 och Vita hästen 13. Då är Huddinge och Piteå definitivt borta, men bland de övriga 4 kan det fasen sluta hur som helst.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0