4:e omgången av kvalserien upp till Hockeyallsvenskan spelades i onsdags och där gick det såhär:

Piteå - tingsryd 2-3 SD
Björklöven - Huddinge 4-2
Vita hästen - Karlskrona 4-0

Som sagt, Piteå skulle ställa till det för fler lag än Vita hästen där i 2:a omgången. Nu var det Tingsryd som tappade poäng uppe i Piteå och LF arena. Piteå kunde ta ledningen redan efter 01:04 och den ledningen höll man hela perioden ut. Drygt 2 minuter in i 2:a perioden kunde Tingsryd dock kvittera, men Piteå återtog ledningen, knappa 2 minuter från paus. Kvitteringen kom dock bara 43 sekunder senare och 2-2 var också resultatet efter full tid och i sudden kunde Tingsryd ta med sig bonuspoängen ner till Småland.

1-1 var det i Umeå arena efter 1:a perioden, men bara 33 sekunder in i 2:a perioden kunde hemmalaget ta ledningen och i sista perioden gjorde man också 3-1, innan Huddinge kunde reducera. Man plockade också ut målvakten, men då satt 4-2 i öppen kasse och Löven revanscherade sig från senast, när Tingsryd vann med 1-0.

Karlskrona har det tungt i denna serien och här gjorde Vita hästen en fantastisk hemmamatch. 1-0 efter 1:a perioden och 4-0 efter 2:a. Där var matchen i princip stängd. 2 förluster på 4 matcher för Blekingelaget. Det är långt kvar, inget är avgjort, men det börjar se tungt ut för Karlskrona. Tabellen ser nämligen nu ut såhär:

1, Björklöven 9p +6
2, Tingsryd 9p +3
3, Vita hästen 7p +4
4, Karlskrona 6p -3
5, Piteå 3p -5
6, Huddinge 2p -5

Björklöven återtar alltså ledningen från Tingsryd, tack vare att Piteå lyckades ta en poäng där mot just Tingsryd. Den poängen gör också att Piteå lämnar jumboplatsen i tabellen. Huddinge är ny jumbo.