2:a omgången av kvalserien upp till Allsvenskan är avklarad och såhär slutade det:

Björklöven - Karlskrona 4-1
Huddinge - Tingsryd 3-2 SD
Vita hästen - Piteå 3-4 str

Björklöven går fram som tåget. Även om man hade vissa problem borta mot Piteå senast, så hade man det inte nu. Man hade 2-0 efter 1:a perioden, höll det och utökade till 4-0 i sista perioden, innan Karlskrona kunde få ett tröstmål med 32 sekunder kvar av matchen. Det var inget snack om saken, Löven var bättre. Mycket folk var det också på plats. Drygt 4000 åskådare i Umeå arena.

I Huddinge var det betydligt jämnare. Hemmalaget kunde ta ledningen efter drygt 5 minuters spel, men Tingsryd kvitterade och vi hade 1-1 efter den 1:a perioden. I 2:a gjorde Huddinge 2-1 redan efter 48 sekunder, men Tingsryd kom tillbaka och kvitterade igen. 2-2 var också ställningen efter full tid, men 4:25 in i förlängningen kunde Matthias Sundberg göra 3-2 för hemmalaget, som därmed bärgade 2 viktiga poäng inför framtiden.

Jag varnade för att Piteå skulle kunna komma att ställa till det för flera lag under denna serien och det gjorde man direkt. En knapp förlust mot Björklöven i 1:a matchen och här utmanade man Hästen riktigt rejält. Faktum var att man faktiskt tog ledningen, efter knappt 6 minuters spel. Hästen kom dock tillbaka och gjorde både 1-1 och 2-1 innan perioden var slut. Där trodde man kanske att hemmalaget skulle dra ifrån litegrann, lägga i en högre växel, men det gjorrde man inte. Piteå kvitterade, men Hästen drog åter ifrån. Piteå kvitterade igen, fick till en förlängning, vilket väl fick ses som en missräkning för Vita hästen. I sudden hände inget av värde och det blev straffar. Mål på de 4 första straffarna blev det, innan båda lagen missade varsin straff, varefter slutligen Daniel Olofsson kunde avgöra på den 4:E straffen för Piteås del. Man vann alltså och ställde till det för Vita hästen, som har fått en minst sagt tung start av denna kvalserie, där tabellen nu ser ut såhär:

1, Björklöven 6p +5
2, Tingsryd 4p +1
3, Karlskrona 3p -2
4, Huddinge 2p 0
5, Piteå 2p -1
6, Vita hästen 1p -3

Björklöven har alltså redan 3p marginal ner till 3:e platsen, efter 2 spelade matcher. Det är också noterbart att Karlskrona ligger på minus i målstatistiken. Näst sämst i serien, bara Vita hästen har en sämre målskillnad just nu, men det är långt kvar. 8 omgångar återstår, men då är det nästan vinst som gäller för Vita hästen, om man inte ska bli kvar på stationen när tåget går, för, vinner Tingsryd över björklöven i nästa match, ja, då har man 5 poäng upp till de där 2 översta platserna. Vinner Björklöven, samtidigt som Piteå slår Karlskrona och Vita hästen slår Huddinge, ja, då har man redan hela 4 poäng ner till 3:e platsen.