Elitseriens 55:e omgång och kvartsfinalssnack

Då är även grundserien av Elitserien 2012/13 avslutad och i sista omgången gick det såhär:

Luleå - HV 71 2-1
Skellefteå - Modo 3-2 SD
Timrå - AIK 1-3
Brynäs - Linköping 2-4
Rögle - Färjestad 1-4
Växjö - Frölunda 1-2 str

Det mest spännande inför den här omgången var vilket lag som skulle sluta 2:a bakom Skellefteå i tabellen, vem som skulle bli 3:a och vem som skulle bli 4:a.
Färjestad gjorde sitt nere i Ängelholm och vann med 4-1. Uppe i Luleå möttes de 2 andra inblandade lagen, just Luleå och HV. Hv hade 2:a platsn inför sista omgången, men man llyckades inte få in en kvittering i slutet av matchen, även om det var ruskigt nära, och därmed halkade man ner från 2:a till 4:e plats. Hade man fått in den där kvitteringen hade man slutat 2:a, Färjestad 3:a och Luleå 4:a. Nu blev Färjestad 2:a, Luleå 3:a och HV 4:a. Det innebar att Skellefteå så klart skulle välja lag till finalspelet först, sedan Färjestad, följt av Luleå och HV fick det lag som blev över. På förhand ville ingen komma 4:a, för då skulle man högst troligt få möta 5:an Linköping och det ville man inte, för Roger Melins grabbar har börjat få ihop det där laget riktigt bra nu och det var dessutom 2 år sedan LHC nu var i SM-slutspel, efter förra årets stora missräkning, då man undvek kvalserien med en hårsmån och istället skickade ner Djurgården där, som senare åkte ur Elitserien. Med andra ord var det nog en mycket viktig poäng som räddade LHC från kval då. Nu är man back on track igen och lagen valde enligt följande:

Skellefteå - Brynäs
Färjestad - Modo
Luleå - Frölunda
HV 71 - Linköping

Det blir alltså en repris av förra årets SM-final redan i kvartsfinalen i år, men det var knappast någon överraskning att SAIK skulle välja Brynäs. 9-1 senast innebär att man har en enormt positiv känsla när det gäller just Brynäs. Samtidigt var det Brynäs som vann flest matcher förra året och tog SM-guld. Den känslan finns så klart kvar hos de som var med då, men nej, jag sätter en rejäl slant på att Skellefteå går vidare till semifinalerna här.

När det gäller Färjestad - Modo tror jag Modo kan skrälla, även om tabellen skvallrar om att Färjestad varit det bättre laget i år av de 2. Det var dock då, det spelar ingen roll nu, nu är det först till 4 som gäller och jag blir inte förvånad om Modo pressar FBK ganska hårt. Jag tror dock Färjestad reder ut det där i slutenden.

Luleå kunde ha valt LHC, som man har haft väldigt bra statistik mot under säsongens gån, 6-2 senast i Cloetta center, men man valde Frölunda, som har haft en väldigt svajig säsong. Känns aldrig riktigt som man hittat stabiliteten i spelet. Det har varit någon bra match här och någon bra match där, men den där kontinuiteten har inte funnits där, så i år tror jag Luleå klarar sig vidare till semi.

HV får då möta LHC, laget som ingen egentligen ville möta, för ja, jag tror att LHC kan skrälla och gå vidare. HV har haft en dålig tränd de senaste åren och åkt ut 2 år i rad i kvartsfinalerna och jag blir faktiskt inte förvånad om man gör det även i år. Man har legat i toppen av tabellen i stort sätt hela säsongen, men man har aldrig känts sådär stabila som tx Skellefteå har gjort, samtidigt som LHC har växt ju längre säsongen har gått, även om man, likt Frölunda, har blandat och gett sett till resultaten, men här tror jag vi har den jämnaste kvartsfinalserien och den kan sluta hur som helst. Jag sätter nog dock en liten slant på LHC.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0