Tät match i hemmaborgen

Tillbaka till verkligheten igen efter lördagens euforiska känsla efter Daladerbyt i Globen. Nu var det åter hemmamatch och Djurgården stod för motståndet.

Det var hemmalaget som öppnade matchen bäst och ägde stora delar av den 1:a perioden. Man skapade många fina målchanser, men Djurgården har spelat upp sig rejält under säsongens gång och Chett Picard var riktigt bra i mål. Trots det skulle de blåvita ta ledningen när ingen mindre än Fredrik Händemark skulle göra matchens 1:a mål.

Efter målet knuffades han in i ribban av en djurgårdare, vilket ledde till ett rejält slagsmål framför kassen och inte mindre än 5 utvisningar/lag konfirmerades.

I 2:A perioden fortsatte Leksand att ösa på, men Chett Picard var tät och man fick inte utdelning för sitt slit. Istället kunde Djurgården kvittera och därefter ta över tillställningen mer och mer, samtidigt som Leksand tappade lite av det fina spel man hade haft i 1:a perioden.

I slutperioden fortsatte tyvärr matchen i den riktningen. Djurgården tog över mer och mer, samtidigt som Leksand tappade spelet ytterligare. Djurgårdarna kunde också ta ledningen drygt 6 minuter från paus. Christian "Fimpen" Eklund tryckte in ledningspucken för DIF, vilket också blev game winning goal. Inte helt välförtjänt, men man gjorde en mycket bra bortamatch och tog vara på de chanser man fick, samtidigt som Leksand inte riktigt fick till det offensivt sett.

Övriga matcher under måndagen och tisdarn gick enligt följande:
Karlskrona - Mora 0-2
Malmö - Bofors 1-3
Troja - Almtuna 2-3 str

Karlskrona gör en bra matcg, men man orkar återigen inte riktigt hålla hela vägen. Mora kan avgöra i sista perioden med 2 relativt snabba mål.

Bofors vinner igen och det var nog Malmös 1:A förlust på hemmaplan på ett bra tag.

Almtuna tar 2 mycket viktiga poäng och ja, jag tror Troja kommer få se upp ordentligt om man inte ska bli indragna i bottenstriden på allvar innom kort.

Linköping - Skellefteå 6-0

Först och främst har vi LHC. En riktigt bra match och man tvålar dit serieledanse Skellefteå med hela 6-0! Starkt!

Ruskigt starkt och minst sagt nödvändigt för Rögle att ta den 3:an där. Man avgör i sista perioden och det var 3 mycket viktiga poäng för Ängelholmarna. Tur i oturen för AIK nollar också Timrå, i dubbel bemärkelse. 0 poäng och 0 mål gjorda. Modo vinner tämligen rättvist i derbyt.