Seriefinal i Tegera

Under onsdagskvällen var det dags för en tidig seriefinal inför ögonen på drygt 5000 åskådare i Tegera arena.

Det skulle bli en jämn och tät match, men det var Bofors som fick den bästa starten. En kanonstart rentav. Redan efter 2 minuters spel hade man inte nätat mindre än 2 gånger och ställningen var 0-2 till gästerna.

Leksand tog timeout och det tycktes hjälpa litegrann. Johan Ryno lyckades nämligen, bara några minuter senare, kanske något tursamt, få in reduseringen bakom Joel Gistedt i Boforsmålet.

Bofors var dock inte sena att replikera. Bara minyten senare utökade man ledningen till 3-1 och det var en olycklig Erik Hanses i mål.

Leksand skulle dock snygga till siffrorna litegrann innan perioden var slut. Kevin Kapstad kunde nämligen redusera på nytt och kvitteringen var också den nära, när Fredrik Händemark drogs ner och hemmalaget fick en straff med sig. Raffl lyckades dock inte utnytja den och ställningen var 2-3 efter den inledande och händelserika perioden.

Saker och ting fortsatte att gå Bofors väg i 2:A perioden. Man fick med sig en utvisning redan efter 24 sekunders spel, men Leksands box var där tät. Strax därefter skulle målet dock komma och det var ingen annan än x-leksingen, Ken-Andre Olimb som satte pucken i nät bakom Hanses.

Leksand bet sig dock återigen kvar i matchen när Filip Forsberg tog hand om sin egen retur, serverade Johan Svedberg, som kunde skicka in 3-4 i nät bakom Gistedt i mål.

Kvitteringen som inte kom i den 1:a perioden skulle dock komma här. 4 sekunder från paus kom Jakob De La Rose fri med Gistedt och han gjorde inga misstag. 4-4 inför den avslutande perioden alltså.

Där fortsatte Leksand att ösa på och man hade nu tagit över matchen. Man skapade flera fina lägen och till slut gav det utdelning. Jakob Blomqvist kunde slå in ledningspucken och tillika matchens avgörande mål i en nästan öppen kasse, då Gistedt var ute och cyklade efter att ha räddat förstaläget som de blåvita skapade. Andraläget kunde han dock inte göra något åt och 3 mycket, mycket viktiga poäng stannade därmed kvar i Dalarna. Den segern innebär att Leksand nu är klara serieledare, även om Bofors skulle vinna sina restmatcher. Härligt!

Karlskrona - Djurgården 4-1

Malmö förlorar igen och nu har man bara gjort 3 mål på de 3 senaste matcherna. Man behöver nog hitta det där flowet igen som man hade för ett tag sedan, då man vann i princip allting.

Samma sak gäller Djurgården, som här gick på en rejäl mina nere i Karlskrona. Man tycks ha svårt mot de lite sämre lagen. Först 3-5 mot Tingsryd och nu 1-4 borta mot Karlskrona.

Asplöven stod däremot för en enorm vändning mot Oskarshamn, som hade 3-1 efter den 1:a perioden, men där Asplöven ändå kan vända genom 4-1 i sista perioden och vinna matchen. Starkt! Det var dessutom storpublik, drygt 5000 åskådare, när man spelade i Coop arena. Vet inte varför man gjorde det, men mycket folk på plats var det hursomhelst.

Viktiga poäng där också för Troja och Tingsryd. Almtuna var nästan den stora förloraren där i botten i denna omgång.