Såhär är lagens form just nu

Den senaste knappa månaden, mellan 2012-12-11 och 2013-01-06, har lagen tagit följande poäng:

Södertälje 14 poäng
Bofors 12 poäng
Djurgården 12 poäng
Leksand 12 poäng
Almtuna 11 poäng
Malmö 11 poäng
Asplöven 10 poäng
Tingsryd 10 poäng
Mora 9 poäng
Karlskrona 8 poäng
Troja 5 poäng
Västerås 5 poäng
Örebro 5 poäng
Oskarshamn 2 poäng

Södertälje fortsätter alltså att vara effektiva och ånga fram. Lagen där framför håller dock nästan jämna steg. Bara 2 poäng mindre för både Leksand och Bofors. Västerås är det lag som helt klart har tappat mest där i toppen, tillsammans med Örebro, som i början av december låg på 5:e plats i tabellen. Nu är man 8:a och man ska inte vara bätre om man inte har tagit mer än 5 poäng på nästan en månad.

Noterbart är att alla bottenlag ligger ganska högt upp i listan. Almtuna har plockat nästan lika många poäng som topplagen och Asplöven och Tingsryd följer strax bakom. Också Karlskrona har tagit ganska många poäng. Det är Troja, Västerås, Örebro och Oskarshamn som har tagit minst poäng den senaste månaden. Oskarshamn har rentav tappat 6 poäng jämnt mot Karlskrona där i botten, 8 poäng mot splöven och Tingsryd och 9 poäng jämt mot Almtuna.

Fortsätter det såhär kan SSK bland sig i toppstriden rejält, samtidigt som Troja kommer få kämpa rejält för att undvika kvalserien neråt. Örebro kommer inte att nå playoff och Västerås kan nog glömma direktplatserna.

Utifrån detta skulle direktplatserna kunna stå mellan Leksand, Bofors, Södertälje, Djurgården och Malmö. 3 av lagen går direkt till kvalserien. De andra 2 får spela playoff, tillsammans med Mora och Västerås, som kommer klara playoff ganska enkelt, eftersom båda 2 tar mer poäng än både Örebro och Oskarshamn. Oskarshamn tar ruskigt få poäng, men jag tror man ligger för långt fram för att tvingas fightas för att undvika kval neråt. Den fighten kommer stå mellan Troja, Tingsryd, Almtuna och Asplöven, där Troja ligger väldigt illa till om man inte skärper sig. Karlskrona lär få kvala ändå, trots att man tar fler poäng än Troja och Oskarshamn. Gapet upp till dessa lag är för stort.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0