3 nya poäng till Dalarna

I fredags var det gameday igen. Denna gången var det Örebro som stod för motståndet. Örebro, som inte har haft någon vidare formkurva på senaste. Ett gäng förluster där runt jul och nyår och nu i januari har man inte heller rosat marknaden direkt. Senast var man dock med bra mot Djurgården, men det räckte inte till några poäng. Precis som i senaste matchen hemma mot Västerås gick Leksand ut och körde över motsråndet totalt i den 1:a perioden. Tyvärr inte målmässigt den här gången. Dock vann man skotten med förkrossande 12-1! Mål skulle vi också få se och det var Leksand som trots allt tog ledningen. Unge Simon Matsson kunde göra sitt 1:a A-lagsmål när han blev serverad av Johan Ryno. Där gjorde han inga misstag och ledningen var ett faktum. 2:a perioden var raka motsatsen mot den 1:a. Det är konstigt hur matchbilden bara kab svänga så fullständigt ibland. Nu var det Örebro som ägde stora delar av perioden. Man parkerade stundtals nere i Leksands defensiva zoon, men Erik Hanses i mål gjorde en riktigt bra period oh mäktade med några grymt spektakulära räddningar. Ställningen 0-1 syod sig alltså även efter den 2:a perioden, trots Örebros dominans i 2:a perren. Bara dryga minuten in i slutperioden kunde Leksand istället utöka ledningen till 2-0. Michael Raffl var det som stod för det. Han skulle även stå för 0-3 några minuter senare och matchen såg ut att vara avgjord. Med drygt halva perioden kvar tändes dock ett litet ljus för Örebro när man äntligen fick hål på Erik Hanses och kunde redusera fram till 1-3. Minuterna gick dock och tiden rann ifrån hemmalaget, men knappa minuten från slutet kunde Jared Aulin göra 2-3 och det blev en riktigt spännande avslutning på matchen, men Leksand kunde slutligen dra det längsta strået och vinna med 3-2 och därmed plocka med sig veckans 2:a seger hem till Dalarna. Övriga resultat enligt följande: Bofors - Karlskrona 4-2 Mora -Troja 2-3 Södertälje - Malmö 3-1 Oskarshamn -Almtuna 4-2 Djurgården - Tingsryd 3-5 Västerås - Asplöven 3-0 Var 3-1 och 1-3 gångbara resultat under torsdagens Elitserie, 4/6 matcher slutade enligt de resultatet, så var 4-2 gångbart här. 2/6 matcher med det slutresultatet. Bofors vinner planenligt mot Karlskrona och Oskarshamn avgör i sista perioden mot Almtuna. Asplöven nollar i Västerås, men Tingsryd överraskar och slår Djurgården på Hovet med 5-3, trots att Djurgården hade ledningen med 2-1 efter 1:a perioden. Starkt jobbat av Tingsryd! Mora förlorar igen och det ser inte snyggt ut. Först 2-6 hemma mot Asplöven och nu 2-3 hemma mot Troja. Det är lag man ska slå. Det ska vara 6 poäng där. Nu är det 0. Mora är nog inte nöjda med sin vecka och snart ramlar man utanför playoff om oskarshamn fortsätter att vinna. I helgens Elitserie gick det såhär: Luleå - Timrå 2-3 str Modo - Linköping 3-4 SD Färjestad - AIK 2-3 Frölunda - HV 71 3-4 str Brynäs - Skellefteå 2-6 Rögle - Växjö 3-0 Lite mer intressant än torsdagens omgång. Rögle slår Växjö med 3-0. Det måste nästan vara Rögles 1:a nollan den här säsongen. Det var hursomhelst 3 mycket viktiga poäng för RBK. Tyvärr för dem tog både AIK och Timrå poäng. AIK vann lite överraskande borta mot Färjestad och Timrå tog 2 poäng uppe i Luleå. Så trots Rögles fina insats tar man bara in 1 poäng på Timrå där framför och närmar sig inte sträcket alls. Det är lite samma sak som med Karlskrona i Allsvenskan. Plötsligt vinner man, men då vinner lagen där framför också och man tar ändå inte in något på lagen där framför, trots sin fina bedrift.