2 vunna poäng i Karlskrona

Ja, faktiskt blev det så, trots att Leksand rivstartade matchen och Mark Hurtubise kunde göra 0-1 redan efter 29 sekunders spel.

0-2 skulle också komma några minuter senare, då jens Bergenström trampade in framför Timo Leinonen och stänkte in 2:an.

Efter den rivstarten blev spelet mer avvaktande, men i den 2:a perioden kom Karlskrona ut lite som ett nytt lag. Man var heltaggade och fick också utdelning. Lucas Wallmark tryckte in reduceringen, efter fint förarbete av utlånade Martin Janolhs.

Kvitteringen skulle också den komma. Den här gången var det Kent McDonell som nätade för hemmalaget.

En stark laginsats av Karlskrona, men trots det skulle Leksand gå till pausvila i ledning, även inför den 3:e perioden. Dock fick man slita hårt för det, men till slut kunde Mattias Timander ge de blåvita ledningen igen, dryga minuten från paus.

Likt den 2:a perioden skulle dock Karlskrona komma ut heltaggade och också få utdelning. I den 2:a perioden tog det drygt 3 minuter innan det small, nu tog det drygt 2 minuter innan Niklas Johansson kunde näta och se till att Karlskrona återigen var ikapp.

Ledningsmålet skulle också det komma. Knappt 5 minuter in i slutperioden såg Lucas Wallmark till att hemmalaget för 1:A gången i matchen hade ledningen. Den skulle dock inte bli långvarig, för knappt 2 minuter senare kunde Hurtubise kvittera för Leksand.

Det var en mycket svängig och målrik match och det såg ut som att Karlskrona skulle ta ytterligare 3 poäng när man gjorde 5-4 med drygt 3 minuter kvar av matchen, men Leksand ville annat och med mindre än minuten kvar att spela, i spel 6 mot 5, kunde Filip Forsberg kvittera för Leksand och såg därmed till att matchen trots allt gick till förlängning.

Där var det Karlskrona som var närmast ett avgörande, mycket tack vare att man fick spela powerplay 4 mot 3, men inget mål och straffavgörande väntade.

Mark Hurtubise missade Leksands inledande straff, vilket också Jesper Jensen gjorde för Karlskrona.
Patrik Hersley satte sin straff i nät bakom Leinonen, men detsamma gjorde också Martin Janolhs, dock bakom Erik Hanses.
Johan Ryno satte även sin straff i nät, men Mikael Kurki missade sin straff. 2 poäng hem till Dalarna blev det alltså trots allt, men det satt långt inne och Karlskrona visar rejäl laganda och kämparglöd, när man hamnar i ett 0-2-underläge innan 10 minuter av matchen är spelat, men ändå lyckas vända, både till 4-3 och 5-4, vilket också länge såg ut att räcka hela vägen, men det gjorde det inte.

Södertälje - Mora 5-2

Asplöven tar ledningen med 1-0 i den inledande perioden, men Bofors dominerar spelet i den 2:a och leder skotten med 8-0. Då gör Asplöven 2-0 och kort därefter 3-0. Reduceringen kommer innan perioden är slut, men närmre än så kommer man inte, vilket vi leksingar så klart tackar för, och Asplöven tar 3 mycket viktiga poäng i kampen kring sträcket. Tingsryd tar 2 poäng efter suddenseger mot Västerås, vilket faktiskt, återigen, gör att trots Karlskronas fina insats tappar man mark till 12:e platsen och säker mark. Man tar dock in 1 poäng på Almtuna, som reducerade 2 gånger om i sista perioden mot Djurgården, men det räckte inte hela vägen och Uppsalalaget inkasserade en ny förlust.

Det gjorde också Malmö, som låg under med 3-0 redan efter 10 minuter av 1:A perioden. Örebro gjorde 1-0 efter 13 sekunder och 2-0 efter 47 sekunder. Snacka om kalldusch. Örebro har verkligen vänt den negativa tränden, vilket är något Malmö också behöver göra nu. 5 raka förluster är inte snyggt.

Vi måste också notera SSK:s vinst mot Mora, som var något av en bragd. Man hade nämligen inte mindre än 10 spelare borta! Ändå går man in och kör över Mora med 5-2. Man är nu 4 poäng bakom Leksand, men med en match mindre spelad. Vinner man den får Leksand allt se upp där uppe i toppen...