2 poäng i Oskarshamn

När Leksand under torsdagen gästade den småländska ostkusten och Oskarshamn, för årets första match, var det hemmalaget som öppnade matchen klart bäst. Man ägde till stora delar den 1:a perioden och tog också ledningen genom Mattias Granlund.

Det som Leksand dock kunde ta med sig från den inledande perioden var ett mycket stabilt och bra boxplayspel.

Mittperioden var betydligt bättre för de blåvita. Man tryckte gasen i botten direkt och efter att flera målchanser inte velat trilla in i mål bakom Alexander Bergström kunde Johan Ryno slutligen kvittera fram till 1-1.

Glädjen blev dock kortvarig, för bara 16 sekunder senare kunde Oskarshamn återta ledningen.

Leksand skulle dock vända på steken ännu en gång innan perioden var slut. Jens Bergensttröm krigade in 2-2 och Hersley gav Leksand ledningen, knappa 4 minuter från paus.

Sista perioden var en betydligt tråkigare period än de båda föregående. Inget av lagen skapade några vidare målchanser och skotten slutade bara 8-6 till Leksands fördel, till skillnad från period 1 och 2, då skotten slutade hela 19-12 och 13-12 till Oskarshamns fördel. Trots det kunde Ugglorna kvittera ca 6 minuter från slutsignalen.

Matchen gick alltså till suddewn och där var det ännu mer skottfattigt än i sista perioden. 1-0 slutade skotten till Leksand och då förstår ni också att det var de blåvita som plockade med sig extrapoängen hem till Dalarna, efter att Pär Edblom avgjort tillställningen.

Södertälje - Karlskrona 5-2

Först och främst har vi Djurgården. Bofors ledde med 0-1 efter 2 spelade perioder. 7:02 in i sista perioden hade man fortfarande 0-1. Då kom Djurgårdens kvittering. Minuten senare ledde man inte bara med 2-1 utan också med 3-1. Sedan rann det bara iväg och man fullständigt krossade Bofors med 6-1. Snacka om proppen ur. Det resultatet innebär också att Leksand återigen är serieledare.

Karlskrona förlorade uppe i Södertälje, samtidigt som Tingsryd plockade poäng i Uppsala, genom matchens enda mål, i sista perioden. 0 poäng dock för både Almtuna och Asplöven, såm åkte på en rejäl stjärnsmäll nere i Ljungby. Efter 3-0 fick Jooni Puurula nog och Petter Nilsson byttes in, men det hjälpte inte. Troja tog sin 1:a seger på jag vet inte hur länge...

Malmö gjorde ingen toppmatch mot Västerås, mnn Gurkorna var ännu lamare och Malmö tog ännu en seger. En viktig sådan kampen om playoffplatserna, som förstärktes i och med detta, eftersom Örebro nollade i Mra och Oskarshamn bara tog en poäng.

I Elitserien gick det såhär i torsdags:
Färjestad - HV 71 0-1 str
AIK - Skellefteå 1-4

Skellefteå avgjorde nästan i 1:a perioden, när man ledde med 3-0.

Matchen mellan Färjestad och HV blev en sådan där tråkig match. inga mål under ordinarie tid oh inga mål i sudden. HV vann på straffar.