Stark vändning på Hovet

Ett fullsatt Hovet, 8094 på läktarna, en enorm Djurgårdsklack, ca 2300 personer, just till den här matchen, en enorm inramning och mycket känslor beskrev onsdagens möte mot tabellfemman Djurgården. Man skulle helt klart kunna säga att det var kvalseriekaraktär på matchen, som var väldigt grinig och innehöll mycket känslor, såväl på isen som på läktaren, i inledningen.

Leksand fick en tuff start, då man fick spela boxplay redan efter några minyter, dessutom 3 mot 5, men boxen var mycket bra och djurgårdarna kunde inte komma in på mål och skapa några jättegiftiga chanser.

Perioden i stort kändes ganska jämn, även om Leksand vann skotten överlägset och kanske också skulle ha haft något mål, särskillt då Hurtubise fått x-leksingen, Elias Granats, klubba i ansiktet när han kom fri mot Chet Picard. Det blev dock ingen straff av det, bara en utvisning, som Djurgården dödade effektivt och ställningen var alltjämt 0-0 efter den 1:a perioden.

I den 2:a perioden var det iställer Djurgården som dominerade skotten och man hade också ett spelövertag på banan.

Även här fick Leksand tidigt i perioden spela boxplay, men man gjorde det återigen bra, samtidigt som Oscar Alsenfelt i mål gjorde några riktigt grymma räddningar.

Som ofta när ett lag pressar framåt öppnar det sig bakåt, vilket också var fallet här. Kevin kapstad fick nämligen i princip öppet mål, men han var trött och seg efter ett långt byte och kunde inte få pucken i nät. Istället var det Djurgården som fick utdelning för sitt slit. Timmy Pettersson kunde ge hemmalaget ledningen, till publikens öronbedövande jubel.

I 3:e perioden kändes det som att de blåvita fick djurgårdarna, både på isen och på läktarna, dit man ville. Leksand är oerhört starka i sista perioden, vilket man har visat vid ett flertal tillfällen under ässongens gång, och här kom ännu ett exempel på det.

Mark Hurtubise kunde först slå in 1-1 bakom Chet Picard, efter bra förarbete av Johan Ryno, varefter Jakob Blomqvist, bara sekunder senare, kunde se till att Leksand hade vänt matchen till 2-1. Då kom irritationen och känslorna fram mer och mer hos hemmalaget, både på isen och på läktarna. Spelarna på isen försökte förgäves få hål på Alsenfelt i mål, men denne spelade riktigt bra och släppte inga puckar förbi sig. På läktarna skrek publiken för minsta lilla grej, nästan som den ökända publiken i Nobelhallen, fast dubbelt så stor. Domarna pallade dock trycket och med 33 sekunder kvar att spela kunde Kevin Kapstad göra 3-1 och segern var därmed ett faktum och Leksand hade stått för ännu en enormt bra sistaperiod, som dessutom gav utdelning.

Troja - Tingsryd 5-4

Många intressanta resultat. För Djurgårdens del var det inte bra att Västerås vann. Västerås klättrade därmed förbi Bofors och upp på 3:e platsen i tabellen. Bofors som har haft den där direktplatsen så gott som hela säsongen, men nu ser det ut att bli oerhört tufft att nå dit. Tränden man är i nu är nämligen allt annat än god. 3:e raka förlusten och 3:e raka matchen utan mål för Karlskogagänget, som har rostat ihop totalt. Kan man resa sig nu mot slutet och bita tillbaka mot Djurgården och Västerås? Tveksamt...

Malmö såg nog definitivt sin chans att nå playoff gå upp i rök här. Almtuna hade 1-0 efter 1: perioden, men Malmö vände till 2-1 i 2:a. Sedan tappade man till 2-4 i sista perioden, samtidigt som Oskarshamn fortsätter att gå bra och slog Örebro, som man nu mycket troligt kommer få möta i en playoffserie, med 1-0. 3 mycket viktiga poäng för Oskarshamn, men också Almtunas 3 poäng var mycket viktiga, särskillt som Tingsryd förlorade en mycket svängig match mot Smålandsrivalen Troja.

Från Elitserien kan konstateras att restmatchen som Skellefteå och AIK hade på de övriga slutade med klar Skellefteåseger med 5-2.