Mycket stark vändning mot serietvåan

Det var dock Södertälje som inledde matchen bäst. Man tog tillvara på Leksands misstag och satte 0-1 i nät bakom Oscar Alsenfelt, som nu har lånats in från Modo för resten av säsongen, samtidigt som Jens Holmström har brutit sitt kontrakt och gått till Norge.

SSK skulle också få in 0-2 innan perioden var slut. Målmässigt var det alltså klar fördel för bortalaget, men spelmässigt var det faktiskt ganska jämnt.

Leksand fick dock ingen utdelning där, men i 2:a perioden skulle man få utdelning. Efter att först ha spelat powerplay, utan att få hål på Anton Forsberg i Södertäljekassen, kunde Patrik Hersley runda kassen och lägga pucken på mål. Forsberg var dock där, men pucken gick ut till Johan Svedberg, som drog till. Forsberg var dock där på nytt, men när SSK-spelarna inte heller fick tag i Forsbergs andra retur kunde Patrik Hersley slutligen få in reducering fram till 1-2.

Leksand dominerade tillställningen totalt och pressade tillbaka SSK riktigt ordentligt. Anton Forsberg storspelade dock och såg till att det "bara" stod 1-2. Till slut skulle han dock få kapitulera på nytt, efter att Leksand spelat ännu ett powerplay utan resultat. 4 sekunder efter att bortalaget blivit fulltaliga kunde Filip Forsberg dock sätta kvitteringen i nät bakom Anton Forsberg.

Leksand fortsatte att trycka på och gick för en ledning. Istället kom en kalldusch när Södertälje kunde ta ledningen, knappa minuten från pausvila.

Hemmalaget fortsatte att dominera totalt i sista perioden. Man skapade chans på chans och Södertälje var reäjlt tillbakapressat.

Kvitteringen skulle också komma. Drygt 4 minuter in i perioden kunde Jens Bergenström skjuta 3-3 och bara minuter senare hade Leksand, för första gången i matchen, tagit ledningen med 4-3. Den här gången var det Johan Ryno som snärtade in pucken i nät bakom Anton Forsberg.

Det var dock inte slut där, för ytterligare några minuter senare kunde Jakob Blomqvist fastställa slutresultatet, 5-3, när Filip Forsberg först fintat bort 2 SSK-backar, tagit hand om sin egen retur från Anton Forsberg, passat Blomqvist, som, istället för att skjuta, passade vidare till Hersley, som fintade skott, passade tillbaka till Blomqvist, som då hade öppet mål. Ruskigt snyggt och det innebar också 3 poäng till Leksand och 10:e raka segern!

Karlskrona - Almtuna 2-0

Malmö gör ett jätteras. Eller så gör Djurgården en grym sistaperiod. Avgör själva. Malmö hade i vilket fall 3-1 efter 1:a perioden, 4-1 efter 2:a. Efter drygt halva sista perioden stod det 5-5 och sedan tog också Djurgården hand om bonuspoängen. Snacka om svängig match!

För Malmös del var det dock bra att Bofors slog Mora med 5-2 och att Västerås slutligen vann mot Oskarshamn. Däremot tog Örebro 3 odiskutabla poäng mot Troja och ryckte ifrån den där sträckstriden lite ytterligare.

I den nedre sträckstriden tog både Tingsryd och Asplöven poäng i Nelson garden arena. 4-3 till hemmalaget, efter att Tingsryd kvitterat Asplövens ledning i sista perioden.

Slutligen tar också Karlskrona en viktig seger i en allt mer och mer trolig kommande match under kvalserien. Almtunas väg upp till Tingsryd där över sträcket blir allt längre och längre.

Färjestad - Frölunda 3-2

Rögle vinner något oväntat mot Luleå. Samtidigt tar Timrå fortsatt poäng och Brynäs bara förlorar och förlorar. Växjö häntar upp 4-2 till 4-4 i sista perioden mot Modo, efter att det stått 2-2 när perioden startade och Modo därefter gjort 2 snabba mål. Växjö kom dock tillbaka och snodde även med sig bonuspoängen, samtidigt som AIK, också lite överraskande, slog HV på Hovet med 4-2, efter att ha vänt 0-2 till 3-2 i 2:A perioden.

I toppen körde Skellefteå över LHC till en början. Man hade 0-3 efter 1:a perioden, men LHC lyckades snygga till siffrorna litegrann i sista perioden.