Kvalseriebiljetten säkrad!

Den 46:e omgången är kompletterad med resterande 6 matcher. Leksand och Mora spelade ju den matchen redan i början av januari, närmare bestämt i Globen, inför fillsatta läktare, och där Leksand klart drog det längsta strået med 5-0.

De övriga resultaten i omgången skrivs nu såhär:
Djurgården - Västerås 2-3 SD
Malmö - Tingsryd 5-2
Almtuna - Asplöven 2-4
Södertälje - Örebro 4-1
Oskarshamn - Bofors 4-0
Troja - Karlskrona 4-2

Just det faktum att Västerås petade in segerpucken bakom Chet Picard i Djurgårdskassen i sudden innebär att Leksand, som första lag den här säsongen, är klara för kvalserien! Man har nu nämligen 102 poäng. Södertälje och Bofors kan visserligen fortfarande, i teorin, komma ikapp, men den risken är inte heller den så stor. I vilket fall så har både Djurgården och Västerås, som bekant är de lag som jagar precis utanför direktplatserna, nu 83 poäng var. De är alltså 19 poäng bakom Leksand och med 18 poäng kvar att slåss om är saken klar!

Noterbart är annars att Malmö och Oskarshamn blir stora vinnare i sträckstriden kring playoff denna omgång. Oskarshamn imponerar stort när man nollar Bofors på hemmais. Det var knappast vad Bofors behövde inför avslutningen av serien.

I bottenstriden tar Asplöven ytterligare steg för att säkra en plats i serien även till nästa säsong. Man är nu 11 poäng före Almtuna där under sträcket och det bör man inte tappa på 6 matcher.

Karlskrona är så gott som klara för kvalserien även de. Man är 9 poäng bakom Almtuna och 17 poäng från säker mark. Med andra ord får Tingsryd inte ta en enda poäng till, samtidigt som Karlskrona ska gå rent de 6 sista matcherna. Sannolikheten för det är inte så stor...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0