Första förlusten efter nyår

Västerås fick en kanonstart på matchen när Matt Fornataro, redan efter 3:12, kunde ge gästarna ledningen. Därefter var det Leksand som tog över mer och mer ju längre perioden gick. Man skapade flera bra lägen, men Lasse Johansson i Västeråskassen gjorde en bra period och stod emot. till slut kunde dock inte ens han stå emot när Jens Bergenström skickade in 1-1 i nätmaskorna bakom Johansson. I den 2:a perioden var det återigen Leksand som fortsatte att ösa på. Ledningen var också mycket nära, men stolpen stod i vägen för Mark Hurtubise. Istället var det Västerås som skulle ta ledningen, efter att Leksand först åkt på ett lagstraff för 6 spelare på isen och sedan Johan Ryno åkt ut under det efterföljande boxplayet. Man klarade av spel 3 mot 5, men när man fick in sin 4:e gubbe på isen small det. Christoffer Björklund slog in ledningspucken i nät bakom Erik Hanses, vilket således gav 1-2 på tavlan. Det var också var resultatet efter 2 spelade perioder. Även i den sista perioden gick Leksand ut hårt och var nära en kvittering efter bara någon minuts spel. Lasse Johansson gjorde det dock återigen bra och skulle, tyvärr ur en Leksandssynvinkel, göra en riktig monsterperiod, där han räddade flera riktigt bra skott. Leksand försökte allt man kunde, men pucken ville inte in i nät bakom Lasse Johansson, även om det var nära på slutet, efter att man tagit en timeout och plockat Erik Hanses. Pucken letade sig dock inte hela vägen fram till mål och Västerås kunde ta ytterligare 3 mycket, mycket viktiga poäng i kampen om 3:e platsen. För Leksands del innebar detta den 1:a förlusten i full tid på den här sidan nyåret. I de övriga matcherna gick det såhär: Örebro - Djurgården 4-2 Bofors - Malmö 1-3 Tingsryd - Södertälje 2-1 Almtuna - Troja 1-2 SD Asplöven - Mora 3-1 Karlskrona - Oskarshamn 6-4 Alla resultat är numera intressanta och vi kan konstatera att trots Örebros seger över Djurgården, 2:a raka förlusten för Djurgården, så är chanserna att nå en direktplats nu minimala, eftersom att Västerås slog Leksand. Det är 9 poäng upp för Örebro och det är just 9 poäng kvar att slåss om. Chansen finns dock, men då ska Västerås klappa ihop totalt. Starkt dock av Örebro att slå Djurgården hemma i Behrn arena. Djurgårdens form är inte den bästa just nu och nu är 3 poäng i det närmaste ett måste i nästa match, samtidigt som Asplöven gärna får slå Västerås. Då är det fortfarande liv i det hela, men vinner Västerås, ja, då har man inte bara ena foten i kvalserien, utan i princip hela benet. Asplöven gjorde dock just det här, slog ett av lagen som hade något att kriga för. Hade Mora vunnit där, ja, då hade man bara varit 3 poäng bakom Oskarshamn, som plötsligt gick på en rejäl mina i karlskrona. 6-4 till hemmalaget och 4-1 i 2:a perioden. Det gör att både Malmö, som verkligen grep sista halmstrået här, och Mora har chansen. Det är 6 poäng upp för båda 2 med 9 poäng kvar att slåss om... Att Tingsryd skulle slå SSK på hemmais hade man nog inte räknat med i Uppsala. Då hade man nämligen bara varit 1 poäng bakom Tingsryd. Nu är man 4 poäng bakom. Man har dock gjort en stark vecka i Uppsala, det ska erkännas. I Elitseriens 50:e och 51:a omgång gick det såhär: Rögle - Frölunda 1-2 Skellefteå - Brynäs 9-1 Timrå - HV 71 1-2 AIK - Färjestad 3-2 str Växjö - Luleå 0-2 Linköping - Modo 1-0 Först och främst måste vi notera Skellefteås totala kross av Brynäs. Var det inte kris i Brynäs innan så lär det vara det nu. 9-1 är inte okej någonstans och man är verkligen på väg rakt ner i källaren i mästarklubben från Gävle. AIK tog dessutom 2 pinnar hemma mot Färjestad och det tätnar alltmer runt sträcket, som väl egentligen är den enda fight i Elitserien som fortfarande lever. Brynäs - Rögle 1-2 SD Växjö - Timrå 1-2 Färjestad - Modo 3-0 HV 71 - Linköping 3-4 str Luleå - Skellefteå 3-4 str Frölunda - AIK 5-3 En mycket viktig poäng där för Brynäs, även om Rögle slutligen vann. AIK nollade och därmed drygar man ut avståndet till 5 poäng lagen emellan. Det är dock 12 poäng kvar att slåss om, så mycket kan hända och vänder det inte för Brynäs, ja, då tror jag AIK tar det där. Smällen uppe i Skellefteå kanske dock var en tillräcklig signal om att något måste göras i Gävle. Vi får se... HV har 2-0 efter den 1:a perioden i E4-derbyt mot LHC, men LHC gör 3-0 i 2:A perioden och vänder matchen. HV lyckas dock kvittera, mnen LHC tar hand om bonuspoängen på straffar, liksom Skellefteå, som dock tappade 2 poäng jämt mot Färjwstad, som slog Modo relativt enkelt med 3-0.