Det tätnar kring sträcken och ny förlust för Leksand

Det var en ganska tråkig match att titta på till en början. Inga vidare chanser åt något av hållen och målvakterna, Oscar Alsenfelt och Tim Sandberg, ställdes inte på några större prov.

Knappt halvvägs in i 1:a perioden började det dock hetta till. Först kunde Örebro ta ledningen genom x-leksingen och numera en av Örebros viktigaste spelare, Marcus Weinstock. Därefter kunde Mark Hurtubise se till att spräcka även Tim Sandbergs nolla och det var utjämnat, 1-1.

Örebro var dock det lite hetare laget och man skulle också ta ledningen innan perioden var slut. Ett skott direkt på tekning och Alsenfelt var chanslös. 2-1 till bortalaget.

I 2:a perioden är Leksand mycket blekt och örebro fullständigt kör över de blåvita. Conny Strömberg kunde utöka ledningen till 3-1, när han fick ett friläge. Ett sådant läge missar man inte om man heter Conny Strömberg.

F.d. Färjestadspelaren, Emil Kåberg, drog på sig en utvisning med drygt 5 minuter kvar av perioden, vilket gav Leksand ett bra läge att krypa närmre. ditintills hade det bara varit Örebro för hela slanten, men nu kunde Leksand ettablera ett bra tryck och Kevin Kapstad var så nära man kan vara på att reducera fram till 2-3, men pucken tog i ribban och gick ut.

Istället var det Örebro som kunde utöka sin ledning till 4-1, 42 sekunder från paus.

Sista perioden blev ganska tråkig. Örebro försvarede sin ledning utan några fel. Man var oerhört tighta bakåt och gav inte hemmalaget minsta möjlighet att komma ifatt. Matchen slutade således 4-1 till Örebro och Leksand kunde inkassera sin 3:e raka hemmafförlust. Nog för att man är klara seriesegrare och kvalserien hägrar där framme, men det gäller att hålla ihop grejerna nu och inte förlora allt här på slutet, för, det går inte bara att slå på det fina spel som man har visat upp tidigare under säsongen bara sådär...

Karlskrona - Bofors 4-6

Som vi ser tätnar det ordentligt kring sträcken i och med dessa resultat. Almtuna krigade ruskigt hårt och var mycket väl värda de där 3 poängen. De gör att man nu bara är 1 poäng bakom Tingsryd, som blev nollade i dubbel bemärkelse på Hovet.

västerås har mer än ena benet i kvalserien nu. 5-3 mot Asplöven innebär att man fortfarande är 5 poäng före Bofors och 6 poäng före Djurgården. Båda dessa sistnämnda gjorde vad man skulle, men det räckte inte. Chansen finns dock fortfarande, men då måste Västerås förlora båda sina återstående matcher mot Örebro och Karlskrona. KHK har ställt till det tidigare, inte minst mot Oskarshamn nu i helgen som var, och Örebro har trots allt en minichams att nå direktplatsen, men samtidigt som Västerås förlorar måste Bofors slå samma Örebro och Leksand, medan Djurgården måste vinna mot Karlskrona och Asplöven, vilket inte är helt osannolikt att man gör.

tätast är det dock kring det nedre sträcket. Där gästar Tingsryd ett vilt kämpande Mora i nästa omgång, medan Almtuna gästar Södertälje. Räkna med 0 poäng för båda 2 där. Då gäller det i sista omgången. Då tar Almtuna emot Mora i Gränbyhallen och Tingsryd tar emot Oskarshamn. Förlorar IKO mot Asplöven i nästa omgång, ja, då kan det bli så att det lag som vinner av Almtuna - Mora/Tingsryd - Oskarshamn får sin lycka uppfylld, medan det andra laget inte får det. Med andra ord, vinner Oskarshamn går man till playoff, även om Mora vinner. Vinner inte Mora innebär det att Altmtuna går förbi Tingsryd och förpassar dem ner till kvalserien. Vänder man på det, om Tingsryd slår Oskarshamn och Mora slår Almtuna, ja, då går Mora till playoff och Almtuna får kvala. Det blir alltså 2 mycket, mycket intressanta matcher där!

HV 71 - Brynäs 4-3 SD

Ja, som vi ser tätnar det även här kring sträcket. AIK vann tämligen enkelt hemma mot Växjö. Brynäs hade det jobbigt mot HV, som länge ledde med 2-1. Brynäs lyckades dock kvittera, men HV återtog ledningen och såg ut att vara på väg mot 3 poäng. Med 39 sekunder kvar kunde dock brynäs kriga in ett mål och därmed se till att bärga en poäng. Det var en poäng som kan visa sig bli helt avgörande. Man är nu 2 poäng före AIK. AIK har Luleå borta i nästa omgång, medan Brynäs tar emot Modo. Klart större chans för Brynäs att ta poäng där. Skulle man inte göra det blir matchen på lördag ofattbart viktig för båda dessa lag och räkna med att det blir drag på Hovet då. Då möts nämligen AIK och Brynäs, i Stockholm, på Hovet. Det kan bli enormt häftigt!