9:e raka segern!

Togs under lördagen, när Troja besegtades i Sunnerbohov med klara 6-2. Mycket folk var det också på plats, hela 3454 åskådare, som dock fick se Leksand öppna matchen klart bäst. Man åkte mycket skridskor, rörde på benen och skapade direkt tryck nere mot Bengtsberg i Trojakassen.

0-1 skulle också komma, efter drygt 4 minuters spel. Pär Edblom slog in pucken i nät, efter snyggt förarbete av Kevin Kapstad.

Bara minuter senare var det dags igen. Nu var det Jakob Blomqvist som, i powerplay, kunde göra 0-2 bakom en olycklig Bengtsberg.

Innan perioden var slut skulle Mark Hurtubise också hinna med att göra sitt 1:a mål för kvällen och ställningen var 0-3 efter den inledande perioden. En period som dominerades totalt av Leksand och där Troja inte hade mycket att komma med.

Troja såg dock till att göra match av det hela när man reducerade inte bara 1, utan 2 gånger fram till 2-3 innan mittperioden ens hade tickat till halvtidsmarkeringen. Målen gjordes av Robert Dowd och Mattias Åkesson.

Troja ägde fortsatt perioden, men Hanses var tät i mål och inga mer puckar letade sig in bakom honom den här eftermiddagen, varken i 2:a eller 3:e perioden.

däremot skulle Bengtsberg få släppa ytterligare 3 puckar förbi sig i avslutningsperioden. Han gjorde en bra period, men när man får totalt 26 skott mot sig bara under en period, ja, då är det inte lätt att hålla tätt.

Jens Bergenström, Gabbe Karlsson och Michael Raffl var killarna som såg till att spika de sista spikarna i kistan och därmed var Leksands 9:e raka seger bärgad!

Oskarshamn - Djurgården 3-4

Mycket folk var det inte bara i Sunnerbohov. Malmö bjöd på Hockeyns dag med gratis inträde, vilket lockade hela 11 726 åskådare, vilket var bäst i hela hockeysverige denna helg. Visst att det var gratis, men det inbringade ändå mycket pengar till klubben och ja, förlustsviten är också den bruten. 8 raka förluster blev det innan man nu fick rejäl islossning igen.

Också i Södertälje var det mycket folk. 6150 åskådare hade letat sig till toppmötet med konkurenten Bofors, som man nog nu har lämnat bakom sig i tabellen.

I bottenstriden fortsatte Almtuna att ta ströpoäng, men tyvärr för deras del så vann ju Tingsryd ganska klart mot Karlskrona.

Växjö - Rögle 3-2

Timrå tar en mycket överraskande seger hemma mot serieledande Skellefteå. Starkt av Timrå!

Det andra bottenlaget, Rögle, var också de nära poäng, men med 49 sekunder kvar av matchen gör Växjö 3-2 och tar därmed med sig alla 3 poängen. Viktigt för dem i den fortsatta kampen mot slutspelet. Brynäs är visserligen fortfarande en bra bit före i tabellen, men man bara förlorar och förlorar nu och det är inga småförluster. 5-1 här igen. Inte bra för de regerande svenska mästarna.