Starkt vändning i Luleå!

Luleå var det lag som helt klart tog tag i taktpinnen i inledningen av matchen. Leksand fick kämpa och slita hårt för att inte få ett mål i baken. Man spelade dock bra och kontrade när man fick läge till det, men David Rautio i Luleåkassen var ttä. Det var också Oscar Alsenfelt, som dock skulle få kapitulera först. Chris Abbott petade in 1-0 för hemmalaget, fint framspelad av brorsan Cam.

Leksand skulle dock få in kvitteringen innan perioden var slut. Jakob Blomqvist tryckte in pucken i nät bakom Rautio, ett mål som videogranskades, men som dömdes som mål.

1-1 efter den 1:a perioden alltså, men i den 2:a skulle hemmakaget återigen ta ledningen. johan Fransson, som här gjorde comeback, nätade direkt och såg till att hemmalaget återigen var i ledning efter den 2:a perioden..

I den 3:e perren gjorde Luleå ett mycket bra jobb. Man försvarade sin ledning på ett mycket bra sätt. Leksand försökte skapa tryck, men Luleåförsvaret gjorde det riktigt bra och Johan Fransson såg därmed ut att bli matchvinnare med sitt 2-1-mål.

Det blev han dock inte. Med 36 sekunder kvar och utplockad målvakt kunde slutligen Micke Johansson sätta 2-2 i nät bakom Rautio, vilket tog matchen till förlängning.

Där avgjorde Leksand ganska direkt, trodde många, men Jakob Blomqvists mål underkändes och matchen fortsatte.

Det skulle dock ändå bli Leksand som ggick segrande ur det hela, efter att Johan Ryno satt avgörandet i nät efter 3:14 av förlängningen.

2 mycket, mycket sköna poäng för de blåvita, i en match där Luleå totalt sett kanske var bättre, men där Leksand kommer tillbaka mot slutet och gör det enormt bra. Starkt jobbat, krigare!

Övriga matcher enligt följande:
Örebro - Växjö 4-1
Brynäs - HV 71 3-1
AIK - Linköping 4-5
Färjestad - Skellefteå 1-4
Modo - Frölunda 2-3

Örebro vinner. I ordinarie matchtid. Det vet jag inte när det hände senast, men minst sagt nödvändigt för ÖHK. Några lyckosamma minuter i sista perioden fällde avgörandet. där gick man från 1-0 till 4-0 och stängde i princip matchen.

HV gjorde 0-1 på Brynäs, men det räckte inte. Gustav Wesslau storspelade i mål, motade runt 50 skott om jag minns rätt. Trots det kunde Brynäs gå segrande ur det hela. Det är starkt av Brynäs, som gör det bra, trots alla skador man har. P.g.a. skadeläget värvade man häromdagen Ryan Thang från Mora. 1 dygn senare bröts det kontraktet. Anledningen var byrokrati, papper och grejer. Thang har ju inget arbetstillstånd i Brynäs, bara i Mora, och därför kunde han inte lira för Gävlelaget direkt, något jag tycker att man borde haft koll på redan från början...

Skellefteå vann igen, utan att imponera. Man fick sina lägen och satte dem. Annars var det Färjestad som i stora delar av matchen styrde och ställde. SAIK var dock som sagt oerhört effektiva och det räckte den här kvällen.

AIK fick en mardrömsstart, när LHC, precis som man gjorde på Leksand, gick upp till 0-2 direkt i inledningen av matchen. AIK kom dock igen och gjorde både 1-2 och 2-2 i inledningen av 2:a perrioden. LHC gjorde sedan 2-3, men AIK kvitterade. LHC gjorde 3-4 och AIK kvitterade. Sedan gjorde man 4-5 och då orkade inte AIK längre. LHC tog därmed sin 2:a raka seger.

Frölunda vann även de, i en tät och spännande match, där båda lagen egentligen kunde ha vunnit, men där Frölunda var aningen bättre och tog med sig alla 3 poäng hem till Göteborg.