Revansch på Modo!

Efter 2 viktiga poäng mot Luleå senast var det nu dags för revansch mot Modo, som man förlorade senast mot för bara 8 dagar sedan uppe i Övik.

Det var också Leksand som öppnade matchen bäst och hade ett gäng farliga chanser framför Linus Ullmark i Modomålet och till slut skulle målet också komma. I boxplay. Jakob De La Rose slog in 1-0 för hemmalaget, på en kontring där Ryan Russell .fick en assist på målet

Man fortsatte sedan också att trycka på och trots att Ullmark fortsatte att spela bra så kunde han till slut inte stå emot. Jens Jakobs slog in 2-0 för hemmalaget.

Modo skulle dock reducera. Edwin Hedberg smackade in 2-1 i powerplay. 7 sekunder i samma spelform behövde man innan pucken satt i nät bakom Alsenfelt.

Leksand gav sig dock inte, utan kunde göra 3-1 innan perioden var slut. Ett 3-1 som dock blev underkänt, men bara monuten senare satt ändå 3-1 i nät bakom Linus Ullmark, ett mycket härligt och psykologiskt viktigt mål av de blåvita.

Ställningen var också 3-1 inför den 2:a perioden, där Leksand fortsatte att ösa på. Både Johan Ryno och Kevin Kapstad hade varsin ramträff, men inga mål där. Istället skulle Modo få ett gyllene läge att reducera. Man blev nämligen tilldelade ett straffslag, men Jeff Tambellini träffade ribban och det var fortsatt 3-1 efter 2 spelade perioder.

I sista perioden är det Modo som trycker på klart mest och får ockås in reduceringen efter drygt 5 minuters spel. Därefter minskar knappast anstormningen, men leksingarna gör det enormt bra, samtidigt som Oscar Alsenfelt återigen gör det mycket, mycket stabilt i mål. Dessa båda faktorer gör att de blåvita slutligen kan vinna matchen med 3-2 och därmed få den där revanschen på modo sedan sebast, + att man också tar 3 blytunga poäng i fighten man har där i tabellen tillsammans med just Modo, Växjö, Luleå och Brynäs.

I de övriga matcherna gick det såhär:
Växjö - AIK 3-4 str
Linköping - Brynäs 4-1
HV 71 - Örebro 4-3
Skellefteå - Luleå 3-5

Örebro nollar i Jönköping, vilket skapar en liten lucka mellan HV på 10:e plats och AIK och Örebro där under sträcket, trots att AIK, tyvärr för Leksands del, tog 2 poäng i Växjö. Det var dock nära att det blev 3 poäng, men Växjö lyckades kvittera i slutminuten, efter att AIK tagit ledningen precis efter att Växjö fått ett ledningsmål bortdömt. Snacka om psykmål för Gnaget, som trots det inte lyckades hålla undan, men som ändå tog med sig 2 viktiga poäng från Småland.

LHC vinner 3:e raka och är kanske på gång nu. Komfortabelt var det dessutom. Man hade 4-0 innan Brynäs kunde reducera mot slutet.

Luleå vinner i Skellefteå under ordinarie matchtid för 1:a gången på 24 år. Senast det hände var 1989. Hemmalaget såg dock ut att ha händelserna under kontroll. man gjorde 3-2 i sista perioden, men så crosscheckades Bellemare i bakhuvudet och flög in i ribban. Domarna missade det hela och strax därefter kvitterade Luleå, varefter man tog över och gjorde 3-4 och satte slutligen 3-5 i öppen kasse.

Frölunda - Färjestad i den här omgången är gissningsvis den utematch som spelas i mellandagarna.