LHC-spöket fortsätter att spöka...

Betydligt mindre folk än senast fanns på plats när Leksand gästade "chokladasken" under tisdagskvällen. Drygt 6500 åskådare och dessutom betydligt glesare på bortastå. Trots det gjorde Superstars en fin insats på läktarna.

Nere på isen fick de blåvita en ren mardrömsstart. Redan efter 27 sekunder fick Oscar Alsenfelt kapitulera. Ett turmål från LHC och det var nyförvärvet Oscar Sund som gjorde det.

Efter den kallduschen kom Leksand tog tillbaka i matchen. Man tuggade sig in mer och mer i händelserna och tog över spelet ju längre periode gick. Man var också ett stolpskott från att kvittera mot slutet av 1:a akten, men Christian Engstrand och övriga LHC hade marginalerna med sig innan pausvilan. 1-0 på tavlan.

i den 2:a perioden avgjordes matchen. På 13 minuter. Då gjorde LHC först 2-0 genom Simon Hjalmarsson. 3-0 kom genom Chad Kolarik. 4-0 gjordes på nytt av Simon Hjalmarsson. 5-0 slogs in av Mattias Beckman och 6-0 kom i powerplay, när Pär Arlbrandt slog in pucken i nät bakom Joel Gistedt, som då hade bytts in. Alsenfelt, som såg ovanligt blek ut, särskilt i den 2:a perioden, fick nog efter 5-0.

Innan paus skulle Jon Knuts dock reducera för bortalaget, men 6-1 på tavlan sade allt. Säsongens kanske sämsta period av de blåvita och ett minst sagt svajigt målvaktsspel, som vi inte alls är vana att se. Spelarna var dessutom, precis som Micke Johansson sa i pausen, för långsamma och hängde inte alls med LHC-spelarna, som hade lekstuga med de blåvita, igen.

Sista perioden blev mest en transportsträcka för LHC, men trots det fick man in ett mål till. Kent McDonel gjorde sitt 1:a mål i Linköpingströjan och fastställde därmed slutresultatet 7-1.

7-1. Det säger det mesta. Det var inget annat än utklassning. LHC var bättre på allt, så klart man var värda 3 poäng, men det är konstigt. Nu har LHC hela 22-4 i målskillnad på 4 matcher. Snittresultatet är alltså drygt 5-1. Det är LHC som vi har i särklass svårast mot. Alla andra lag har vi plusstatistik på, eller ett svagt underläge, men LHC har fullständigt slaktat oss under dessa 4 möten. Snacka om att det är psykologiskt. Det måste det nästan vara. Någon annan förklaring finns inte. För mot alla andra lag spelar vi grymt bra. Vi kan slå Skellefteå med 2-1 uppe i Skellefteå kraft arena. Vi kan slå frölunda med 2-1 i scandinavium. Vi kan slå allt och alla, men när det kommer till LHC, då är det stopp. fullständigt stopp. Resultaten 1-6, 1-5, 1-4 och 1-7 säger det mesta. Av någon anledning faller vi igenom totalt mot just LHC. det måste vi ta oss ur, annars blir det förlust i februari också, när lagen möts nästa gång.

Nu är det bara att släppa den matchen och se framåt mot morgondagens match mot Skellefteå. En väldigt tuff match även det, men i matcherna mot SAIK har vi hängt med bra alla 3 tidigare möten, så det finns ändå en god chans till poäng där.

Övriga resultat i omgången enligt följande:
Skellefteå - Brynäs 3-1
AIK - Modo 3-2 SD
Växjö - HV 71 3-1
Färjestad - Luleå 2-1
Frölunda - Örebro 3-2 str

Av lagen som fightas med Leksand i tabellen så var det bara Växjö som tog full poäng. Därmed klättrar man också förbi Leksand i tabellen.

Färjestad blandar sig också i den där striden, när man till slut vann med 2-1 över Luleå, ett 2-1-mål som blev väldigt omdiskuterat, då Luleåspelarna tyckte att pucken slogs in med handen. Domarna dömer dock och de dömde mål. Ett mål som blev matchavgörande och ett mål som gjorde att Färjestad klättrade förbi Modo i tabellen.

Tyvärr för Leksands del så plockade både AIK och Örebro poäng. AIK lämnade återigen jumboplatsen, tack vare sitt avgörande i sudden.