Halsdukens dag i Tegera

Halsdukens dag i tegera arena, med ett blåvitt hav av halsdukar från 7650 åskådare väntade de båda lagen när de klev ut på isen under lördagen.

Det var också hemmalaget som öppnade matchen bäst, mycket tack vare ett powerplay. där var man ytterst nära på att ta ledningen, men Lyleå hade marginalerna med sig den gången oc inget mål där.

Luleå tog dock över ju längre perioden gick och hade ett minst lika bra läge som Leksand hade kort efter det föregående boxplayspelet, men Alsenfelt var med bra den gången. Till slut kunde man dock inte stå emot och Luleå kunde göra 0-1.

Efter målet jobbade sig dock Leksand återigen in i perioden och hade ett flertal jättechanser att kvittera. Mark Ovuya hade dock marginalerna med sig. Trots att publiken, som gjorde allt för att hjälpa sina krigare där nere på isen, skrek för mål vid ett tillfälle var pucken aldrig inne i mål. Inte heller när en Luleåspelare några minuter senare ramlade och man fick en gratischans ville pucken sitta i nät bakom Ovuya, som dock fick jobba bra för att hålla tätt.

I den 2:a perioden böljade pelet fram och tillbaka. Inga större chanser åt ågot av hållen, åtminstoe inte på egen hand. Ovuya gjorde några riktigt vågade ageranden som mycket väl kunde ha lett till ett Leksandsmål, men icke. Pucken ville inte in i nät baom nyss nämnde Ovuya.

Publiktrycket i Tegera gick åtminstone inte att klaga på. Ett oerhört härligt och enormt tryck för de blåvita, som trots det hade svårt att få in pucken i nät och det var alltjämt 0-1 till Luleå.

Domarna skulle tyvärr kpmma att få en central roll i 2:a perioden. Först var det 2 solklara Luleåutvisningar, bl.a. när Ovuya återigen gjorde ett vågat agerande och pucken gick ut till en fri leksing, som bara skulle slå in pucken i tom kasse. Då vräktes han ner av en Luleåspelare, men ingen utvisning. Istället åkte en Leksandspelare ut minuten senare, till publikens stora missnöje.

Luleå lyckades dock inte göra något av det PP:t. Istället var det Leksand som fick ännu ett jätteläge, men man missade öppet mål, eller om det var Ovuya som gjorde en monsterräddning. Han växte till ett spöke för de blåvita, som definitivt inte saknade chanser.

Känslorna stegrades ju längre perioden gick. Domarna fortsatte spela en central roll och det var minst sagt en grinig tillställning. Luleå fick ytterlugare powerplay och 0-2 hängre rejält i luften. Alsenfelt gjorde dock en riktigt bra periodf och såg till att det "bara" stod 0-1, enda tills det bara återstod någon minut att spela. Då tappade Fabia Brunnström pucken och Johan Fransson och Linus Klasen kom 2 mot 0, gjorde inga misstag och det var 0-2 efter 2 spelade perioder.

3:e perioden spelades egentligen bara av. Luleå gjorde det bra, kontrollerat och lät inte Leksand komma till några farligheter. Farligheter hade det ju definitivt inte saknats under kvällen, men man var ruskigt ineffektiva, samtigit som Ovuya växte till ett spöke i Luleåkassen. Luleå, som också skulle få in 0-3, med knappt 5 minuter kvar att spela, vilket också blev slutresultatet.

En tråkig avslutning på veckan, trots den mäktiga synen i arenan med tusentals viftande halsdukar. Ineffektivitet sammanfattar matchen ganska bra, för lägen, det saknades inte, särskilt inte i 1:a perioden, men Mark Ovuya växte till ett spöke, ett spöke som de blåvita inte fick hål på den här kvällen.

I de övriga matcherna gick det såhär:

Färjestad - Modo 2-1
Frölunda - Brynäs 2-3 SD
Örebro - HV 71 4-5 SD
Linköping - AIK 5-2
Växjö - Skellefteå 3-2 str

Mycket folk i Löfbergs arena och de fick se Färjestad ta 3 viktiga poäng. 3 poäng som innebär att man passerar Leksand i tabellen.

Passerar Leksand gör också LHC, som inte hade några problem med ett skadefylt och självförtroendesaknande AIK. 3-0 efter 1:a perioden blev till slut 5-2. Inget snack om saken.

Brynäs satte masiv press på Frölunds mot slutet och fick också in en kvittering, varefter man kunde få med sig bonuspoängen också. Starkt av Brynäs.

Tyvärr för Leksands del så plockad alla lag runtomkring i tabellen, alla lag i den där täta fighten från 3:e till 9:e plats, poäng. Luleå, Färjestad och LHC tog 3 poäng och Brynäs tog 2. Inte bra. Det enda laget som nollade, utöver Leksand, var Modo.

Tursamt nog tog HV bonuspoängen i Örebro iaf, vilket gjorde att avståndet ner till kvalserieplatserna bara minskade med 1 poäng. Örebro lämnade dessutom jumboplatsen till förmån för AIK.

Noteras kan göras att det var mycket folk överallt i landet på de olika arenorna. Drygt 12 000 i Scandinavium, nästan 8000 i Löfbergs arena och drygt 8000 i Cloetta center. 7650 i Tegera och så fullsatt även i Behrn arena, 5200. Kul!