Andra raka 3-2-segern!

3 fina poäng mot Modo knappt ett dygn tidigare. då stod HV för motståndet. Det var ett fullsatt Kinnarps arena, 7000 åskådare, som fick se hemmalaget öppna bäst. Trots det var det Leksand och Jakob Blomqvist som kunde ta ledningen med 0-1.

HV skulle dock komma tillbaka. 1-1 kom i boxplay, drygt 4 minuter senare. Erik Christensen satte reduceringen, men glädjen för Jönköpingslaget skulle bli kortvarig, för i samma powerplay kunde de blåvita göra 2-1, vilket också var resultatet efter 1:a perioden.

I den 2:a perioden var man ytterst nära att utöka ledningen i boxolay, men det gick inte den gången. Istället kunde man några minuter senare göra 3-1, genom Jakob de La Rose.

Leksand drog dock på sig ett gäng utvisningar, lite onödiga kan man tycka, efter målet och HV kunde pressa något omänskligt mycket, men Leksands defensiv och Oscar Alsenfelt stod emot även denna gången, precis som man gjorde mot Modo, och det var 3-1 efter 2 spelade perioder.

I den 3:e perioden tog Leksand dock tillbaka komandot i matchen. Man skapade mängder med fina lägen och var ytterst nära på att punktera matchen med 4-1. Istället kunde David Petrasek göra 3-2 för HV och det var match igen, på riktigt allvar. Hemmalaget tryckte på för allt vad man kunde, men Oscar Alsenfelt storspelade ännu en gång och såg till att Leksand bärgade 3:e segerna mot HV den hä säsongen och ytterligare 3 sköba och välbehövliga poäng in på kontot. En riktig krigarinsats som gav resultat.

I de övriga matcjerna gick det såhär:
Luleå - Växjö 0-1
Örebro - Linköping 2-1
Brynäs - Frölunda 0-3
Modo - Färjestad 3-6
AIK - Skellefteå 1-3

Dagen innan var det AIK som tog poäng av bottenlagen. Nu var det Örebro, som tog en mycket imponerande seger mot LHC och satte därmed stopp för deras segertåg, som bara blev 3 matcher. Starkt av ÖHK! Dock inte bra för AIK, som därmed faktiskt är sist i tabellen...

Luleås bensin kanske var lite slut efter dagen innan i Norrlandsderbyt. Här räckte man hursomhelst inte till och Växjö kunde också de bryta en svit, en förlustsvit, när man vann med 0-1, i en match som inte var särsklit rolig att titta på.

Färjestad avgjorde matchen mot Modo genom 3 mål på 36 sekunder i 2:a perioden. Detta efter att Modo hade kvitterat fram till 2-2. Ibland går det fort i hockey...

Frölunda befeste sin 2:a plats i tabellen genom 0-3 i Gävle.