Alsenfelt tillbaka i storform?

Det var Leksand som öppnade årets sista match, hemma mot Färjestad, på bästa sätt av de båda lagen i den 1:a perioden. Fabian Brunnström kunde göra 1-0 redan efter dryga minutens spel.

Därefter åt sig Färjestad in mer och mer i matchen och perioden. Oscar Alsenfelt fick göra några riktigt svettiga räddningar, bl.a. ett öppet mål som han ändå fredade och ett skottt som han i och för sig inte var på, men som gick i ribban. Lite tur hade de blåvita alltså, men till slut satt ändå Färjestads kvittering i nät. Målet kom i powerplay och det tog inte många sekunder.

Turen fortsatte dock att vara med Leksand, för trots att Färjestad tog över mer och mer kunde Leksand ändå göra 2-1, när klockan stod på 20:00. Det handlade bara om tiondelar om ens det, men målet godkändes och ställningen var alltså 2-1 efter den 1:a perioden.

I 2:a perioden fortsatte Färjestad att styra spelet, men det var Leksand som gjorde målen. Jens Bergenström sköt och Kevin Kapstad styrde in pucken i nät bakom Dani Taylor i Färjestadskassen.

Färjestad gav sig dock inte, utan fortsatte trycka på resten av perioden. Leksand slog mest ifrån sig, men Oscar Alsenfelt tycktes vara tillbaka i storform, för han gjorde ytterligare några fina kanonräddningar och var en stor bidragande orsak till att det stod 3-1 efter 2 spelade perioder.

3:e perioden började likadant som de 2 föregående. färjestad fortsatte att trycka på, men Leksand fick målen. Man gjorde 4-1, men Färjestad ökade trycket ytterligare, spelade i princip ut de blåvita. man gjorde lite som man ville och mycket riktigt fick man in reduceringen fram till 4-2. Det gav ytterligare bränsle, så klart, och Leksand hamnade gång på gång i boxplay.

Det var också i den spelformen som 4-3-målet skulle komma. Med knappt 5 minuter kvar att spela dundrade bortalaget in ännu en reducering och det blev rejält spännande mot slutet. Leksand fortsatte bara att slå ifrån sig och Färjestad ökade trycket ännu mer. Man pressade och pressade och det gav resultat. Inte i form av mål, men väl i ännu ett powerplay. De blåvita låg riktigt illa till, men man gjorde det bra i boxplay och Alsenfelt storspelade i mål. Man höll undan och tog 3 härliga poäng.

Sett till matchen så var det inte alls rättvist. Färjestad var mycket bättre, egentligen på det mesta, men det gäller att göra mål och trots underläge rent spelmässigt så var det Leksand som gjorde flest mål den här kvällen och klättrade därmed upp till 6:e plats i tabellen, förbi just Färjestad och Linköping, som lite oväntat fick stryck hemma mot Örebro.

Såhär gick det i de övriga matcherna, de sista för 2013:
Modo - AIK 3-1
Linköping - Örebro 2-4
Skellefteå - HV 71 4-1
Brynäs - Växjö 2-5
Luleå - Frölunda 2-1

Örebro går som sagt och vinner i "Chokladasken". Grymt starkt jobbat! Detta samtidigt som HV förlorar mot serieledande Skellefteå. Det gör att de båda lagen nu är uppe på samma poäng, men HV är fortfarande över sträcket i kraft av bättre målskillnad.

Modo - AIK var en krystad historia långt in i matchen, men så fick Modo 1:a målet och också det 2:A. AIK reducerade mot slutet, men nådde aldrig hela vägen fram. Skön seger för Modo, inte bra alls för AIK, som nu är 4 poäng bakom Örebro och HV.

Växjö vinner övertygande i Gävle, samtidigt som Luleå tar ännu en seger och närmar sig Frölunda i tabellen. Man är nu bara 4 poäng bakom, Växjö är 3 bakom.